Účinky ryžového oleja: Prečo si ho zamiluje každá pleť?

Účinky ryžového oleja: Prečo si ho zamiluje každá pleť?

Ryža je prevládajúcou a v podstate aj základnou potravinou pre viac ako polovicu svetovej populácie. Do jedálnička ju zaraďujú tí, ktorí sa snažia nejaké to kilo schudnúť, ale aj tí, ktorí nevedia akú prílohu pripraviť k mäsu. Ryža je obilninou, ktorá obsahuje kvalitné bielkoviny, ale aj vitamíny, minerály a vlákninu. To je tiež dobrý dôvod, prečo ju do jedálnička zaradiť. Okrem samotnej ryže sa však v kuchyni využívajú aj rôzne jej obmeny – predovšetkým ryžový olej. A zdá sa, že takéto prírodné oleje nemajú využitie len v gastronómii, ale aj v kozmetickom priemysle.

V poslednej dobe sa o prírodných olejoch hovorí ako o najlepších pre naše telo, ale aj vlasy. Mnohé známe osobnosti ich začali zaraďovať do svojej bežnej rutiny. Napríklad taká Jennifer Lopez nedá dopustiť na olivový olej. Údajne práve tomuto oleju vďačí za svoju krásnu a mlado vyzerajúcu tvár. Ak chcete, aby vaša pleť bola pružná, vyživená a jemná, tak práve prírodné oleje by ste mali zaradiť do svojej starostlivosti o pleť. Rutinu sa dokonca oplatí rozšíriť aj o ryžový olej.

čo obsahuje ryžový olej

Zdroj: Shutterstock®

Prírodný olej z ryžových otrúb

Ryžový olej je bohatý na rôzne vitamíny, minerály aj antioxidanty. Je extrahovaný z vonkajšej vrstvy ryže, ktorá sa nazýva plevy (ryžová šupka). Podľa odborníkov olej z ryžových otrúb obsahuje správne množstvo polynenasýtených mastných kyselín a flavonoidy, ktoré dokážu zázraky so zdravím pokožky a vlasov. Pri podrobnejšom skúmaní ryžového oleja môžete natrafiť aj na ďalšie zložky, ktoré sa v ňom ukrývajú. Hovoriť môžeme predovšetkým o kyseline olejovej, kyseline stearovej, kyseline linolovej, vitamínoch B a E, svkaléne a koenzýme Q10.

Pri topickej aplikácii ryžového olej na pleť dochádza k vyrovnaniu tónu pleti a jej zosvetleniu, vďaka čomu je tento olej používaný na minimalizáciu výskytu tmavých kruhov pod očami. Olej dokáže zároveň zlepšiť cirkuláciu krvi v pokožke, čím pomáha redukovať aj opuchy v okolí očí. Pokiaľ hovoríme o ryžovom oleji, tak máme na mysli hlboko hydratačný olej, ktorý je bohatý na výživné zložky. Ryžový olej tak pokožku nielenže hydratuje a zvláčňuje, no zároveň chráni zrelú pokožku pred tvorbou hlbokých vrások, pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a pred slnečnou expozíciou či inými environmentálnymi vplyvmi (chlad, vietor, znečistenie,...).  

Tento prírodný olej podporuje zdravie pokožky tým, že zvyšuje jej prirodzenú regeneráciu, upokojuje podráždenie a zlepšuje povrch pokožky, čím jej pomáha predchádzať vzniku kožných ochorení a problémov, ako je ekzém, psoriáza a pod.

Melem telová kozmetika

Zdroj: Redakcia TvojeZDRAVIE.sk - Alena Čabáková

Hodvábna, žiarivá a mladistvá pleť?! To chceme!

So všetkými zložkami, ktoré ryžový olej obsahuje, je považovaný za tajomstvo proti predčasnému starnutiu pleti. Samozrejme, výhody a účinky ryžového oleja týmto nekončia. Oleju sú pripisované aj ďalšie skvelé účinky, ako je rozžiarenie pleti a jej prirodzený lesk. Ryžový olej tiež pomáha pleť vyhladiť a zlepšiť jej povrch.

Vzácny olej z ryžových otrúb sa oplatí dopriať aj svojim perám. Vyskúšajte Melem balzam na pery s ryžovým olejom, ktorý chráni pery pred škodlivými účinkami chladu, vetra, slnka. Tiež pery vyhladzuje a dodáva im vláčnosť a jemnosť.

Ryžový olej nájdete aj v prípravku, akým je Melem suchý olej s ryžovým olejom s neodolateľnou vôňou. Pokožke poskytuje luxusnú starostlivosť bez stopy oleja – rýchlo sa vstrebáva a pokožku zanecháva žiarivú a hodvábne jemnú.

Vyskúšajte ryžový olej po dobu 4 až 6 týždňov a uvidíte, aká žiarivá vaša pleť bude. Zaručene bude jemnejšia, hladšia, žiarivejšia a zdravo vyzerajúca.

Telové a pleťové produkty MELEM s obsahom ryžového oleja nájdete v ponuke na pretelo.sk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Jana Komadová 13.04.21 10:07

karma
100.00

Podľa odborníkov olej z ryžových otrúb obsahuje správne množstvo polynenasýtených mastných kyselín a flavonoidy, ktoré dokážu zázraky so zdravím pokožky a vlasov. Tak to som vôbec nevedela

  • 1
Odpovedať

Zuzana Jendriskova 20.09.21 17:01

ZJ
karma
-1.00

Ja som veľký fanúšik olejčekov! Som veľmi spokojná s argánovým a ricinovým olejom na pleť. Ricinový je oveľa hustejší a myslím, že aj mastnejší - používam ho miesto nočného krému a argánový je perfektný ak máte suchšiu pleť a robia sa vám šupiny.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní