KVÍZ: Gerlachovský štít, Kriváň či Ďumbier – ako dobre poznáte slovenské vrchy?

KVÍZ: Gerlachovský štít, Kriváň či Ďumbier – ako dobre poznáte slovenské vrchy?

Nášmu Slovensku rozhodne nemožno odoprieť minimálne jednu vec, a to, že ide o skutočne nádhernú krajinu. Naša krajina ponúka skutočne nespočetné množstvo jedinečných miest a prírodných krás, ktoré nám neraz môžu závidieť aj okolité krajiny. Priam dokonalými skvostami sú bez pochýb desiatky jaskýň, ale aj jazier a plies, vodopádov, prameňov, lesov a lúk. Samozrejme, dych berúca nie je len sama príroda, ale aj architektúra. Na Slovensku máme mnoho miest s ľudovou architektúrou, no naša krajina môže byť hrdá i na množstvo zámkov, kaštieľov, hradov, ale i zachovalých historických miest. Čo je na Slovensku to najkrajšie podľa vás?

Krásne slovenské vrchy a pohoria

Obrovskou pýchou Slovenska sú rozhodne aj jeho hory. Naša krajina ani zďaleka nie je plná rovín, naopak jej terén je prevažne hornatý. Rôzne pohoria a vysočiny tvoria až tri pätiny územia krajiny. Slovensko tak s nekonečným množstvom turistických horských chodníčkov predstavuje raj pre turistov, ktorý každoročne navštívia aj tisícky cudzincov.

Vysoké a Nízke Tatry, Chočské vrchy, Veľká Fatra, Kremnické vrchy či Spišská Magura, Javorníky – to je len malá ochutnávka toho, čo nám ponúka malebné Slovensko. Ako dobre sa v slovenských pohoriach a ich vrchoch vyznáte vy? Máte našu krajinu pochodenú skrz-naskrz a neobávate sa, že by vás nejaká otázka o slovenskej prírode mohla zaskočiť? Overte svoje vedomosti v našom kvíze!

Skúste ďalší kvíz: Liečivé bylinky v našom okolí: Spoznáte ich podľa obrázka?

  • Kvíz: Slovenské pohoria a vrchy

  • 1 / 10

Ktorý vrch s výškou 2655 m je najvyšším vrchom na Slovensku?

  • Lomnický štít
  • Gerlachovský štít
  • Kriváň
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní