KVÍZ: Zaujímavosti, prírodné krásy či národné parky Slovenska – koľko toho o našej krajine viete?

KVÍZ: Zaujímavosti, prírodné krásy či národné parky Slovenska – koľko toho o našej krajine viete?

Svet je plný nádherných miest, ktoré sa oplatí preskúmať, no zabúdať by sme nemali ani na krásy, ktoré sa ukrývajú v našom okolí. Na Slovensku toho máme nepochybne veľa, čo nám môžu závidieť i väčšie a ďaleké krajiny. Naša krajina je plná prírodných krás, ale aj zaujímavých miest, ktoré boli vytvorené človekom. Takmer na každom kroku to v našej krajine, takpovediac, dýcha históriou, a tým sa rozhodne každá krajina popýšiť nemôže. Ako dobre Slovensko poznáte vy? Máte ho pochodené skrz na skrz? Alebo o ňom s obľubou zbierate informácie všemožného druhú a z rôznych zdrojov, napríklad zo zaujímavých knižiek?

Ako dobre poznáte Slovensko?

To, koľko toho o našom malebnom Slovensku viete, si môžete overiť i v našom novom kvíze. Vedeli ste napríklad o tom, že Slovensko je po Rakúsku druhou najlesnatejšou krajinou v strednej Európe a že lesy zaberajú až takmer 40 % územia našej krajiny? Alebo ste vedeli o tom, že na Slovensku máme najvyšší drevený gotický oltár na svete? Ak ste práve odpovedali, že áno a že sa nachádza v Levoči, máte prvý bod!

Kvíz preverí vaše vedomosti o národných parkoch Slovenska, vodopádoch, kultúrnych pamiatkach, jazerách a rôznorodých ďalších unikátoch, ktoré v našej krajine máme. Rozhodne vás šetriť nebudeme, no držíme palce! Zvládnete kvíz na plný počet bodov? 

Skúste ďalší kvíz: Gerlachovský štít, Kriváň či Ďumbier – ako dobre poznáte slovenské vrchy?

  • Kvíz: Fakty o Slovensku

  • 1 / 12

Kde leží geografický stred Slovenska?

  • vrch Hrb
  • obec Kremnické Bane
  • Lom nad Rimavicou
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní