Bojujete s hyperglykémiou? Tu sú TOP bylinky na zníženie cukru v krvi!

Bojujete s hyperglykémiou? Tu sú TOP bylinky na zníženie cukru v krvi!

Hladina cukru v krvi každého človeka počas dňa kolíše, čo je úplne prirodzené. Mnoho ľudí však trápi dlhodobo zvýšená hladina krvného cukru. Typicky sa vyskytuje tento problém u jedincov s cukrovkou, no prítomný môže byť niekedy aj u osôb, ktorým diabetes diagnostikovaný nebol. Zvýšenú hladinu cukru pritom odborne nazývame hyperglykémia. Už keď úroveň cukru stúpa nad 7 mmol na liter krvi, je označovaná za zvýšenú. Hodnoty nad 10 až 11 mmol/l sú považované za príliš vysoké a rizikové. Z dlhodobého hľadiska môže vysoký cukor spôsobiť rozvoj mnohých vážnych zdravotných ťažkostí, preto tento stav neradno podceňovať!

Čo pomáha pri vysokej hladine cukru v krvi?

Čo robiť pri vysokej hladine cukru v krvi? V prípade diagnostikovania cukrovky prvého či druhé typu je v prvom rade nevyhnutné dodržiavať liečbu nastavenú lekárom a taktiež odporúčania diabetológa. Vhodné je upraviť hlavne svoje stravovacie návyky, obmedziť príjem potravín zvyšujúcich hladinu cukru v krvi a dodržiavať dostatočný pitný režim. Do jedálnička je naopak vhodné zaradiť potraviny s priaznivým vplyvom na hladinu cukru v krvi. Ide napríklad o citrusy, čučoriedky, ľanové semienka či artičoky. V prípade potreby môže pomôcť úprava telesnej hmotnosti. Význam má aj pravidelný pohyb. Veľkým pomocníkom môžu byť aj bylinky a práve tie si predstavíme v nasledujúcej galérii.

- Bylinky na vysoký cukor
1 z 5

1. Bazalka posvätná

Ako prvá je pri problémoch s vysokou hladinou cukru v krvi užitočná bazalka posvätná, latinsky Ocimum tenuiflorum. Je cennou súčasťou ajurvédskej medicíny a známa je aj pod pojmom tulsi. V lekárni či na internete ju zoženiete v sušenom stave, pričom si z nej môžete pripraviť čaj. Bazalka posvätná má množstvo účinkov na telo. Pomáha nielen pri vysokej hladine glukózy, ale aj pri vysokom cholesterole či nadmernom strese. Pôsobí antibakteriálne a protivírusovo a podporuje imunitný systém.

Odporúčame: Ako sa stravovať pri dne? Aké sú príčiny a príznaky ochorenia?

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní