Bolí vás chrbát a bedrá? Vyskúšajte barefoot obuv

Ste unavení a otrávení z neustálej bolesti bedier a chrbta? Odporúčame vám zaobstarať si barefoot topánky, ktoré sa, spomedzi všetkých druhov topánok najviac približujú pocitu, ktorý máte pri chôdzi naboso. Sú navrhnuté a vyrobené tak, aby čo najmenej obmedzovali prirodzený pohyb vašich nôh a ich nosenie má množstvo benefitov.

Pýtate sa akých? Zistite to v tomto článku!

Aké sú hlavné benefity nosenia barefoot topánok?

Ak ešte stále váhate či je pre vás tento typ obuvi vhodný, prečítajte si, aké sú hlavné benefity barefoot topánok.

Dostatok priestoru pre vaše nohy

Barefoot topánky sú zvyčajne vyrábané z omnoho ľahších a flexibilnejších materiálov než tradičná obuv. Rozdiel je aj v strihu - obopínajú prirodzenú krivku vašich chodidiel, vďaka čomu im dokážu poskytnúť väčšiu voľnosť pohybu.

Lepšia cirkulácia krvi

Klasická obuv s úzkou tvrdou špičkou nie je iba nepohodlná. Takýto typ topánok dokáže tiež obmedziť prietok krvi do nôh, čo môže spôsobovať brnenie, diskomfort a necitlivosť - s barefoot topánkami sa toho obávať viac nemusíte.

Pozri si: Čo si obliecť na jarnú prechádzku? Módny sprievodca pre aktívne ženy

Barefoot obuv

Zdroj: Depositphotos

Zlepšenie rovnováhy a celkového držania tela

Nosenie barefoot obuvi si vyžaduje väčšiu propriocepciu (neuvedomelú schopnosť mozgu vnímať polohu tela v priestore) - to má za následok zlepšenie rovnováhy a stability a zároveň aj znižovanie rizika neočakávaných pádov a zranení.

Zmiernenie bolestí chrbta

Pri nosení topánok so zvýšeným opätkom sa váš chrbát prehýba omnoho viac. Vďaka tomu, že sú vaše chodidlá počas nosenia barefoot topánok v optimálnej polohe, dokážete zmierniť tlak na chrbát a bedrá a vyhnúť sa nepríjemným bolestiam.

Odporúčame aj: Probiotická limonáda - zdravý životný štýl na dosah ruky!

Prirodzený pohyb a posilňovanie svalov

Nosením barefoot topánok dokážete prirodzeným spôsobom posilňovať šľachy a svaly - dokonca aj také, ktoré sú počas nosenia klasických topánok využívané nedostatočne. Je to spôsobené tým, že barefoot topánky sa snažia čo najviac imitovať prirodzený pohyb vašich nôh.

Tak to sami vidíte, barefoot topánky ponúkajú svojim nositeľom mnoho benefitov. Sú vhodné skutočne pre každého - pre malých aj veľkých, pre mužov aj ženy, pre športovcov aj pre tých menej aktívnych. Ak ste typ, ktorému záleží aj na estetike, nemusíte sa obávať, že barefoot topánky nevyzerajú štýlovo - dnešný trh už ponúka obrovské množstvo rôznych dizajnových variácií, z ktorých si vyberie zaručene každý. Rozlúčte sa s neznesiteľnými bolesťami chrbta a bedier a dajte slobodu vašim nohám!

Zdroj úvodnej fotky: Adobe Stock

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE