Aké sú výhody bioklimatických pergol?

Aké sú výhody bioklimatických pergol?

Pobyt na čerstvom vzduchu je pre človeka prospešný. Výhodu v tomto majú tí, ktorí bývajú v rodinných domoch na vidieku. Na jednej strane dýchajú menej znečistený vzduch v porovnaní s tým mestským a zároveň majú vlastnú záhradu a tak môžu vonku tráviť hoc aj celý deň bez toho, aby opustili svoj domov.

Pobyt na čerstvom vzduchu je vždy dobrý aj keď len na vlastnej záhrade

A aby ste si svoju záhradu čo najviac užili, je potrebné mať možnosť chrániť sa pred rôznymi poveternostnými vplyvmi aj bez toho, aby ste sa museli schovávať vo vnútri. A presne na to slúžia luxusné bioklimatické pergoly.

Aký je rozdiel medzi klasickými pergolami s látkovou strechou a bioklimatickými? Pri bioklimatických pergolách je látková strecha nahradená strechou lamelovou. Aj keď sa to možno nezdá, má to veľký vplyv na to, ako dokážete ovplyvňovať klímu na vašej terase.

Odporúčame: Trápia vás studené nohy a ruky aj v lete? Tu je 7 možných príčin!

Vytvorte si na terase ideálnu klímu

Lamely bioklimatických pergol sa totižto dajú naklápať v širokom rozsahu. Zmenou ich polohy tak v podstate ovplyvňujete úroveň osvetlenia a vetrania na vašej terase. Keď je ostré slnko, môžete strechu úplne uzavrieť, aby nevyhrievali priestor pod pergolou. Takto vás pergola ochráni aj v prípade, že príde prehánka. Naopak, keď neprší a slnko príliš nehreje, môžete lamely maximálne otvoriť a dovoliť slnku, aby presvetlilo vašu terasu.

Ovládanie lamelovej strechy pergoly býva zväčša elektronické a môže naň slúžiť aj diaľkové ovládanie, prípadne aplikácia vo vašom smartfóne. Je tak dosiahnutý naozaj maximálny komfort, či už si budete pod pergolou čítať knihu, baviť sa s priateľmi, alebo si len vychutnávať mentolové pukacie guľôčky.

A pre ešte väčší komfort môžete svoju pergolu dodatočne vybaviť napríklad LED osvetlením pre posedenia do neskorého večera, či bluetooth reproduktormi, aby ste si mohli svoju obľúbenú hudbu vychutnávať aj na terase úplne jednoducho. A ak pridáte kompletné uzavreté pergoly zasklením a k tomu infra ohrievače, máte prakticky ďalšiu „izbu“, keďže budete môcť na terase tráviť aj chladnejšie dni.

Zdroj foto - úvodná: Shutterstock.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní