Ktorý digestor je pre vás ten pravý?

Ktorý digestor je pre vás ten pravý?

V súčasnosti je k dispozícii niekoľko typov digestorov v závislosti od tvaru odsávača a miesta, kde je umiestnený. V našom článku sa pozrieme na 4 najčastejšie typy digestorov do kuchyne.

Vstavané digestory

Ak sa vám páčia čisté línie, vhodným riešením pre vás môžu byť vstavané digestory. Ide o typ digestorov, ktoré patria ku klasickým nenápadným spotrebičom, pretože sú schované za kuchynskými dvierkami nad varnou plochou. Vstavané digestory sú priestorovo nenáročné, takže sú skvelým riešením pre menšie kuchyne. Vstavané odsávače pár sú skryté za kuchynskými dvierkami nad varnou plochou, vďaka čomu sú menej nápadné a šetria priestor. Tieto modely však bývajú menej výkonné kvôli ich obmedzenej veľkosti.

Výhody vstavaných digestorov v skratke:

  • dokonale splynú s dizajnom vašej kuchynskej linky
  • sú kompaktné
  • hodia sa aj do kuchyne menších rozmerov

Odporúčame: Je plytvanie jedlom problémom aj vašej domácnosti? Tu je 10 tipov, ako to napraviť!

podskrinkový digestor

Zdroj: electronic-star.sk

Nástenné digestory

Nástenné digestory sa montujú na stenu nad varnou plochou a v porovnaní so vstavanými digestormi sú výkonnejšie. Majú tiež tendenciu byť dekoratívnejšie, takže sú dobrou voľbou, ak chcete, aby plnil digestor úlohu akcentu vo vašej kuchyni.

Nástenné digestory patria k najtradičnejším digestorom. Montujú sa priamo na stenu nad varnú dosku, vďaka čomu veľmi efektívne zbavujú kuchyňu výparov a mastnoty.

Výhody nástenných digestorov v skratke:

  • vysoký výkon a efektivita
  • elegantné riešenie, ktoré sa hodí do každej kuchyne
  • nezaberá veľa miesta, takže sa hodí aj do menších kuchýň

Komínové digestory

Komínové odsávače pár sú nadčasové a zároveň patria medzi najklasickejšie typy digestorov. Sú to výkonné odsávače pár, ktoré sa montujú priamo na stenu, vďaka čomu sú ideálne pre stredné až veľké kuchyne. Komínové digestory sú tiež efektívne zariadenia, ktoré prichádzajú s modernými funkciami a rôznymi dizajnovými možnosťami. Navyše majú vysoký sací výkon, ktorý zaistí odstránenie všetkých výparov z kuchyne. Čo sa týka umiestnenia, komínový digestor je napojený na potrubie, ktoré je vyvedené mimo kuchyne, napríklad do komína alebo vetracej šachty.

Výhody komínových digestorov v skratke:

  • komínové digestory sú dostupné v rôznych štýloch a skvele fungujú ako vizuálny nosný prvok kuchyne
  • majú vysoký sací výkon a samostatný komín na odvod pár
  • sú vhodným riešením do stredných aj veľkých kuchýň

Pozri aj: Bazalka posvätná – v čom má navrch oproti bežnej bazalke?

ostrovčekový digestor

Zdroj: electronic-star.sk

Ostrovčekové digestory

Ostrovčekové odsávače pár sú typom odsávača pár, ktorý visí zo stropu a je umiestnený nad ostrovčekom na varenie. Sú veľmi účinné pri odstraňovaní výparov a pár a sú skvelou voľbou pre väčšie kuchyne. Ostrovčekové odsávače pár môžu byť skvelým spôsobom, ako vašej kuchyni dodať osobitosť. Ak hľadáte digestor, ktorý zaujme na prvý pohľad, ostrovčekové odsávače pár sú skvelou voľbou.

Výhody ostrovčekových digestorov v skratke

  • majú veľmi silný výkon
  • sú skvelým riešením aj do väčších kuchýň
  • efektívne vyrieši odsávanie pary nad varným ostrovčekom uprostred kuchyne

Nepresvedčili vás tieto druhy digestorov? Na trhu sú dostupné aj ďalšie možnosti. Možno sa vám budú páčiť viac výsuvné digestory či digestory s retro dizajnom? Prezrite si pestrú ponuku a vyberte si digestor presne podľa vašich predstáv.

Neprehliadni: Chybné triedenie odpadu – 10 bežných vecí, ktoré recyklujeme zle


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní