Čaro zdravého vidieka si môžete užiť aj v mestskom byte

Čaro zdravého vidieka si môžete užiť aj v mestskom byte

Na vašu psychickú aj fyzickú kondičku má zdravý vidiek mimoriadne dobrý vplyv a svoje nezameniteľné čaro, ktoré sa v meste hľadá len ťažko. Avšak vidiecky štýl bývania môžete preniesť aj do bytu alebo domu v centre rušného mesta.

Ako si zariadiť útulné a vkusné bývanie vo vidieckom štýle?

Vidiecky štýl je útulný aj elegantný

Pre vidiecky štýl je typické používanie prírodných materiálov, najmä dreva. Vidiecky nábytok je vyrábaný najmä z masívneho dreva, ktoré len podporuje útulnosť a domácku atmosféru. Ak máte radi farebnosť, rôzne vzory či farbu, ale aj praktickosť a funkčnosť, niektorý z vidieckych štýlov vám určite padne do oka.

Štýlov je mnoho a každý je niečím špecifický. Medzi najznámejšie určite patrí provensálsky, teda štýl francúzskeho vidieka. Inšpiráciou vám však môže byť aj anglický, škandinávsky, španielsky, americký alebo aj slovenský vidiek.

Odporúčame: Ako pestovať ligurček? Objavte jeho účinky aj spôsoby použitia!

Pôvabný provensálsky štýl

Provensálsky štýl charakterizujú pastelové farby v odtieňoch ružovej, fialovej či krémovej, samozrejme nechýba ani biela. Doplnky aj nábytok môžu byť zdobené vzormi s levanduľou alebo ružou, kovaniami s patinou a výrezmi.

Provensálsky nábytok môže pripomínať vintage štýl. Zariadiť si bývanie vo vidieckom štýle nemusí byť vôbec zložité. Aby ste mali provensálsku jedáleň, stačí vám zostava Antoinette vyrobená z masívneho mahagónového dreva vo farbe vanilky. Okrem jedálenského stola a stoličiek vás zaručene očarí aj ručne vyrezávaný príborník.

Elegantný anglický vidiek

Anglický štýl je síce elegantnejší, ale stále má vidiecky nádych. Je tak trochu podobný americkému vidieckemu štýlu a určite zútulní aj váš mestský byt. Do anglickej pracovne sa hodí pracovný stôl z masívneho dreva alebo stolík so sekretárom Makassar natur.

Typickým zástupcom anglického vidieckeho štýlu sú aj sedačky a kreslá s oblými tvarmi a kvetinovými vzormi i drevené hojdacie kreslo.

Vkusný a kvalitný nábytok vo vidieckom štýle si vyberiete aj na estila.sk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní