Vyberáme zástenu do kuchyne: s údržbou skla budete mať najmenej roboty

Životné tempo je hektické, praktické riešenia pre domácnosti viac ako nevyhnutné. Kuchyňa nie je výnimkou. Pri návrhu kuchyne sa zamerajte na materiály, ktoré vám pomôžu udržať priestor okolo kuchynskej linky čistý a uprataný rýchlo a jednoducho.

Vedeli ste, že jednou z najlepších možností prepájajúcou moderný dizajn a nenáročnosť údržby je sklo? Zistite, prečo sú sklenené zásteny do kuchyne výborná voľba

Zástena za kuchynskou linkou plní dve hlavné funkcie – dotvára celkový vzhľad miestnosti a chráni stenu pred poškodením či vlhkosťou.

Odporúčame:  Čo je to konflikt? Naučte sa ho zvládnuť - 12 krokov, ako na to!

Unikátne vlastnosti skla vás presvedčia

Odoláva vysokým teplotám, neprepúšťa tekutinu k stene, je farebne stále. Zásteny do kuchyne vyrobené zo skla sú veľmi pevné a odolné aj voči mechanickému poškodeniu. Sklo je bezpečný a takmer bezúdržbový materiál. Okrem jedinečných vlastností patrí medzi výhody sklenených zásten v porovnaní s inými typmi aj cenová dostupnosť.

sklenená zástena s originálnou potlačou

Zdroj: sklofix.sk

V najväčšom bratislavskom sklenárstve Sklofix používajú na výrobu kuchynských zásten prvotriedne bezpečnostné sklá. Sklenené zásteny vyrábajú na mieru do každej kuchyne. 

Vybrať si môžete rôzne RAL farby, lakované sklá alebo originálnu fotopotlač. Ak si nie ste istý, či vami zvolená farba bude ladiť s vašou kuchynskou linkou, pomôže vám online vizualizátor, ktorý nájdete na www.sklofix.sk.

Starostlivosť o sklenené zásteny do kuchyne

Už žiadne drhnutie kachličiek a nervozita pri sobotnom upratovaní. Údržba sklenenej zásteny je naozaj nenáročná a patrí medzi jej hlavné benefity. Stačí, ak ju pri znečistení utriete vlhkou handričkou a prostriedkami na odmastenie či leštenie povrchov. 

Veľkou výhodou sklenených zásten do kuchyne je aj to, že ich môžete čistiť prakticky kedykoľvek – dokonca aj počas varenia. Vaša kuchyňa tak bude stále pôsobiť príjemným a čistým dojmom. V prípade väčšieho znečistenia zástenu stačí umyť univerzálnym prípravkom na sklo.

Pozri aj:  Vysoký cholesterol upraví aj vhodná strava – 13 skvelých potravín na zníženie cholesterolu v krvi

kuchynská zástena na mieru zo skla

Zdroj: sklofix.sk

Najviac nečistôt, ktoré odstránite len veľmi ťažko, sa usádza v škárach medzi obkladačkami. Sklenené zásteny do kuchyne sú celistvé, preto na nich nedochádza k dlhodobému usádzaniu nečistôt a škvŕn. Baktérie a plesne jednoducho na sklenenej zástene nemajú šancu.

Ako čistiť sklenené zásteny do kuchyne

  1. Pripravte si čistiaci prípravok, napr. ten, ktorý používate na umývanie okien.
  2. Nastriekajte prípravok priamo na zástenu alebo ho naneste handričkou.
  3. Vyčistite nečistoty a škvrny.
  4. Opláchnite čistou vodou a suchou handričkou utrite sklenenú zástenu do sucha.
  5. Hotovo, vychutnajte si čas, ktorý ste práve ušetr

 

Moderné sklenené zásteny do kuchyne na mieru

Aktuálnym trendom vo svete kuchynských zásten je prepojenie funkčnosti s dizajnom. Obľúbené sú sklenené zásteny, ktoré možno nainštalovať za celú kuchynskú linku alebo len na konkrétnu časť steny, napr. okolo sporáka. 

S výberom toho najlepšieho riešenia pre vašu kuchyňu vám poradia profesionáli zo sklenárstva Sklofix. Vďaka vlastnej dielni pokryjú celý proces – návrh, výrobu aj odbornú montáž u vás u doma.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE