Naše tipy na spoľahlivú domácu pedikúru

Naše tipy na spoľahlivú domácu pedikúru

Čas sandálok a otvorených topánok je tu. Všetci odhalíme jednu z najnáročnejších častí nášho tela – naše päty. Ako sa o ne staráte? Máte ich ošetrené a hydratované? Málo čo je totiž horšie, ako pohľad na suché, popraskané päty. Aj podľa spoločenského bontónu sú popraskané päty neprípustné. Nehovoriac o zdravotných rizikách rôznych kožných problémov. Stavte na domácu pedikúru - vie byť efektívna, hlavne pokiaľ je pravidelná.

Alpa PEDIK

Zdroj: Alpa

Ako dosiahnuť krásne a voňavé chodidlá:

  • Ak trpíte hrubšou pokožkou piat už dlhodobo, tvoria sa vám praskliny a pokožka je sfarbená do žlta, treba v prvom rade vylúčiť plesňové ochorenie, nie je to nič ojedinelé. Ak máte podozrenie na začínajúce plesňové ochorenie, natrite päty antimykotickým krémom, ktorý máte v domácej lekárničke. Takéto päty nezabúdajte po kúpeli vždy dobre vysušiť, nesmiete ich nechávať dlho vo vlhkom prostredí, kde sa baktérie rýchlejšie množia.
  • Raz týždenne si doprajte domácu pedikúru. Pripravte si teplý kúpeľ na nohy s morskou soľou, prípadne do nej vsypte aj hrsť sušených liečivých byliniek ako harmanček, rozmarín alebo levanduľa. Pokožku nechajte dobre zmäknúť, následne ju jemne a starostlivo odstráňte. V drogérii kúpite prírodnú pemzu alebo iné pomôcky na šetrné, ale zato efektívne odstraňovanie zhrubnutej kože. Následne chodidlá poriadne osušte froté uterákom a bohato natrite krémom Pedik so včelím voskom. Obsahuje vitamín E, ktorý pomáha pokožku regenerovať, včelí vosk popraskané päty rýchlejšie zahojí a perfektne hydratuje. Na záver si obujte na nohy bavlnené pokožky. Veľmi popraskané päty je potrebné natierať každý večer, ideálne aj každé ráno. Je skutočne dôležité pokožku chodidiel poriadne hydratovať a zvláčňovať!
  • Mnoho ľudí trpí nadmerným potením nôh, čo má za následok nepríjemný zápach topánok. Ak pri každom vyzutí trpíte, či to bude opäť zlé, odporúčame vyskúšať PEDIK antiperspirant na nohy. Obsahuje prírodný výťažok zo šalvie lekárskej, ktorá potláča potenie. Tento rýchloschnúci sprej je určený na každodenné použitie a zabezpečí dlhotrvajúci účinok. Výrazne obmedzí potenie a zápach nôh. Budete sa tak cítiť sebaistejšie.

Zakúpite v sieti 101 Drogerie, Teta a Metro


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní