Máte polámané končeky vlasov? 4 tipy, ako postupovať

Máte polámané končeky vlasov? 4 tipy, ako postupovať

Nielen ženy, ale aj muži si potrpia na to, aby ich vlasy dobre vyzerali. Niet sa čomu čudovať, veď vlasy sú jednou z prvých vecí, ktorú si všimneme na človeku. Nejeden z nás však bojuje s ich lámaním a následnými rozštiepenými končekmi. Ako tento problém čo najefektívnejšie vyriešiť?

Vlasy sú najkrajšie vtedy, ak sa o ne staráme a doprajeme im to, čo potrebujú. Niekedy sa však nedá zachrániť príliš zničené vlasy, vtedy musíme postupovať inak. Prečítajte si nasledovné 4 tipy, ako postupovať:

1. Odstrihnúť všetko zničené

Vyskakujú na vás všade reklamy, ktoré vás presviedčajú, že aj polámané a rozštiepené vlasy dokážete regenerovať? Opak je pravdou, nie je to tak. Dokážete maximálne predchádzať ich polámaniu, prvým krokom je však odstrihnutie všetkých zničených vlasov, najmä končekov. Vyberte si preto kvalitné kaderníctvo v Bratislave, ktoré vám odstrihne naozaj len to, čo sa už zachrániť nedá.

2. Vybrať si šetrné prípravky na vlasy

Vysušený vlas je náchylnejší na polámanie, preto si nekupujte šampóny a kondicionéry plné silikónov a alkoholov. Po ich použití budú vaše vlasy spočiatku vyzerať krásne a zdravo, v skutočnosti môžu viesť k tomu, že budú čoraz viac vysúšať. Kvalitné šampóny, naopak, spôsobia, že vaše vlasy budú pevné a lesklé.

3. Obmedziť tepelnú úpravu vlasov

Fén, žehlička a kulma. Je to aj vaše obľúbené trio? Ak áno, mali by ste s nimi aspoň na čas obmedziť kontakt. Hoci ide o skutočne skvelých pomocníkov, pre naše vlasy predstavujú obrovskú záťaž. Časom sa začne naša koruna krásy pod vplyvom tepla ničiť. A v takom prípade nezostáva nič iné, len vrátiť sa opäť k prvému kroku a zbaviť sa poškodených vlasov.

4. Začať jesť zdravo

Zdravý životný štýl je v dnešnej dobe akýmsi alergickým slovným spojením. To, čo kedysi bolo normálne, a teda konzumácia veľa zeleniny, či vyhýbanie sa tukovým jedlám, je dnes považované za chudnutie. Nenechajte sa pomýliť, vlasy potrebujú živiny zvonku (šampóny,...), ale aj zvnútra.

Raz za čas teda varte podľa receptov, ktoré sú bohaté na vitamíny a proteíny. Je to vskutku jednoduché. Keď budete jesť zdravšie, odzrkadlí sa to aj na vašej korune krásy. Zvažujete teda úpravu jedálnička? Skúste doň zaradiť aj viac bezlepkových potravín a zabudnite na sladené nápoje, neskoré vyjedanie chladničky či prejedanie sa ťažkými jedlami.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní