Rýchla cesta, ako na biele zuby a krásny úsmev

Rýchla cesta, ako na biele zuby a krásny úsmev

Biele zuby sú dnes považované za znak krásy a štýlu. Niektorí kvôli nim trpia hodiny v zubárskom kresle, iní zas uprednostňujú bielenie doma či na profesionálne bieliace pásiky. My si v tomto článku povieme, čo sú to vlastne bieliace pásiky a aké máte ďalšie cesty na bielenie zubov.

Bieliace pásiky vás zachránia

Nadpis možno znie bombasticky, ale bieliace pásiky skutočne ponúkajú bielenie zubov až o niekoľko odtieňov, navyše za rozumné ceny. Nemusíte tráviť dlhé hodiny u zubára, celá procedúra vás vyjde lacnejšie a hlavne máte istotu účinku. To vám niektoré babské rady, ktoré údajne fungujú, nezaručia. Procedúra bielenia zubov pomocou pásikov vás vyjde len asi na polhodinku vášho času každý deň. Toľko času by ste približne strávili aj s čistením zubov po aplikácii aktívneho uhlia -  to je jeden z neúčinných domácich receptov.

Pozri aj: Ktoré druhy fazule zaradiť do jedálnička? Tieto sa oplatí vyskúšať!

jahody a bielenie zubov

Zdroj: Shutterstock®

Prírodná cesta? Zvoľte chutné jahody

Jedným z domácich receptov na bielenie zubov je taktiež „pasta z jahôd“. Jahody totiž disponujú enzýmom, ktorý skutočne zvládne zuby vybieliť. Celý postup je jednoduchý a poradí si s ním každý:

  1. Jahody dobre roztlačíme do misky
  2. Naneste túto pastu na zuby
  3. Nechajte jahody asi päť minút účinkovať
  4. Zmyte jahody zo zubov
  5. Vyčistite si zuby

Je skutočne dôležité vyčistiť si poriadne zuby. Zrniečka aj kúsky jahôd by mohli zostať medzi zubami, čo by mohlo byť veľmi nekomfortné. Takýmto bielením zvládnete vybieliť zuby až o pol odtieňa. Nie je to síce veľa, ale je to lepšie ako nič. Záleží na tom, čo presne očakávate a potrebujete.

Ústna voda z jablčného octu

Aj toto je riešenie, ako vybieliť zuby doma bez použitia kupovaných prípravkov. Jednoducho stačí zmiešať 200 ml vody s dvomi lyžičkami jablčného octu. Všetko potom dôkladne zamiešame a následne postupujeme takto:

  • 30 sekúnd vyplachujte ústa roztokom jablčného octu
  • Potom vypláchnete ústa obyčajnou vodou
  • Vyčistite si dôkladne zuby zubnou pastou

Aj tento postup vám pomôže vybieliť zuby až o pol odtieňa. Neodporúča sa ale časté používanie, aby nedošlo k poškodeniu zubnej skloviny. To by sa mohlo prejaviť citlivosťou zubov, ktorá je veľmi nepríjemná.

čierne uhlie a bielenie zubov

Zdroj: Shutterstock®

Čo rozhodne nefunguje!

Internet je bohužiaľ plný nezmyselných rád. Ľudia používajú napríklad na bielenie zubov aktívne uhlie. To ale nemá na bielenie žiadny vplyv, dokonca strávite v kúpeľni o niekoľko minút dlhšie. Dostávať čierne uhlie z medzizubného priestoru je totiž vec naozaj náročná. Tak isto neodporúčame bieliť zuby jedlou sódou. Mohlo by dôjsť k trvalému poškodeniu zubnej skloviny a s tým následne k zdravotným problémom spojených s poškodením skloviny. Ak naozaj túžite po bielych zuboch, potom sa vráťte na úvod článku alebo využite niektorú zo zmienených efektívnych domácich ciest.

Ako si udržať biele zuby? Dajte pozor na to, čo jete!

Medzi najväčších nepriateľov sa radí určite fajčenie. Ak fajčíte, bude bielenie zubov ťažšie, presnejšie povedané bude ťažšie udržať zuby biele. Rovnako tak ťažké to majú aj milovníci kávy či červeného vína. Hoci môžu byť niektoré nápoje alebo potraviny skutočne chutné, bohužiaľ, nie vždy sú vhodné pre biele zuby. Oba nápoje majú vysoký podiel farbív, ktoré sa môžu udržať na zuboch a tie potom kvôli tomu rýchlejšie zažltnú. Preto je vhodné tieto potraviny obmedziť. Prípadne potom užívajte len malú kávu a na dva až tri hlty. Po červenom víne si zas bežte zuby hneď vyčistiť. Predsa len chcete mať biele zuby a žiariť s úsmevom v práci a medzi priateľmi.

Odporúčame: TOP bylinky proti únave: Tieto dokonale povzbudia organizmus!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní