KVÍZ: Mýty a fakty o chudnutí a výžive – vyznáte sa?

KVÍZ: Mýty a fakty o chudnutí a výžive – vyznáte sa?

Aby bolo telo zdravé, musí byť v prvom rade dobre živené. Prostredníctvom pestrej a vyváženej stravy vieme získať všetky potrebné živiny, cenné vitamíny, minerály a ďalšie látky. Dôležitá je však nielen kvalita stravy, ale aj množstvo. Primeraný kalorický príjem nám totiž ľahšie pomôže udržiavať si primeranú telesnú hmotnosť. Naopak prejedanie sa môže mať na naše zdravie výrazne škodlivý vplyv. Viesť môže napríklad k poruchám príjmu potravy, ako aj k nadváhe a obezite, ktoré následne predstavujú rizikový faktor mnohých vážnych ochorení. Pri problémoch s kilami navyše to pritom mnohí začnú skúšať s rôznorodými diétami. Chudnutie však nie je vždy také jednoduché. 

Čo viete o chudnutí a zdravej výžive?

O chudnutí a správnej výžive sa toho popísalo skutočne mnoho. Z rôznych strán počúvame, ktoré potraviny je rozhodne potrebné pri chudnutí vynechať, ktoré naopak zaradiť do jedálnička, ktoré diéty najlepšie fungujú, alebo čo všetko robiť alebo zmeniť na svojom životnom štýle, aby človek ľahko a rýchlo zhodil prebytočné kilogramy. Ktoré z týchto rozličných tvrdení predstavujú skutočné fakty a ktoré sú len obyčajné mýty od pravdy vzdialené? V našom kvíze si môžete overiť, koľko toho viete o problematike chudnutia, diét a zdravej výživy. Zvládnete test na plný počet bodov? Držíme palce!

Skúste ďalší kvíz: Menej známe či zriedkavé ochorenia – máte v nich prehľad?

  • Kvíz: Mýty a fakty o chudnutí a výžive

  • 1 / 10

Čo má najväčší vplyv na rozvoj nadváhy a obezity?

  • jedinou príčinou býva spôsob stravovania
  • najvýznamnejším faktorom je vždy genetika
  • ide o kombináciu viacerých faktorov (genetika, strava, fyzická aktivita, psychické faktory atď.)
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní