KVÍZ: Odborné názvy ochorení a lekárske pojmy: Ako dobre sa vyznáte?

KVÍZ: Odborné názvy ochorení a lekárske pojmy: Ako dobre sa vyznáte?

Lekárska terminológia predstavuje obrovský súbor rozličných pojmov, pomenovaní a termínov z oblasti medicíny. To je možno aj jeden z dôvodov, prečo nie je niektorým lekárom jednoduché porozumieť. Najmä ak začnú používať veľa odborných názvov, človek môže byť razom stratený. Mnohokrát sa napríklad pre rozličné ochorenia či príznaky chorôb v bežnej reči využívajú aj ľudové názvy, preto potom človek trochu tápe, keď príde na scénu odborný slovník. Práve preto sa oplatí mať prehľad aspoň v základných odborných názvoch a lekárskych pojmoch. Je predsa výhodou vedieť, o čom lekári vlastne hovoria, no nie? Ako dobre sa v danej problematike orientujete vy?

Máte prehľad?

Svoje vedomosti z oblasti odborných medicínskych názvov a lekárskych pojmov si môžete otestovať i v našom kvíze. Sú v ňom otázky zamerané napríklad na odborné a často latinské názvy ochorení, ale aj odborné názvy rôznych vyšetrení, príznakov ochorení a skrátka všetkého, čo sa oblasti medicíny týka. Viete napríklad, ako odborne nazývame chudokrvnosť, respektíve málokrvnosť? Ak ste odpovedali anémia, tak máte pravdu. Dokážete sa však takto dobre popasovať aj s otázkami v kvíze? Koľko z pätnástich otázok zodpoviete správne?

Ďalší kvíz: Liečivé bylinky v našom okolí: Spoznáte ich podľa obrázka?

  • Kvíz: Odborné názvy ochorení a lekárske pojmy

  • 1 / 15

Čo je diabetes mellitus?

  • vysoký krvný tlak
  • cukrovka
  • zubný kaz
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní