Poznáte najzdravšie čaje? Prinášame vám ich rebríček

Poznáte najzdravšie čaje? Prinášame vám ich rebríček

Vedeli ste, že čaj je druhý najkonzumovanejší nápoj na svete? Prvým je logicky voda, čo znamená, že na svete sa čaju vypije pomerne dosť. Zatiaľ čo niektorí ľudia si ho vychutnávajú, aby sa zahriali, iní v ňom hľadajú relax či dokonca upokojenie a niektorým z nás tento teplý nápoj jednoducho len chutí. A potom je tu skupinka ľudí, ktorá vyhľadáva tie najzdravšie čaje sveta a pije ich najmä na medicínske účely.

Pravý je len jeden

Ak ste sami „čajíčkari" určite veľmi dobre viete, že pravý čaj je iba jeden, no môže mať mnoho podôb. Pravý čaj pochádza vždy z listov čajovníka čínskeho (camellia sinensis), čo je krík alebo malý strom.

Následne sa tieto zozbierané lístky čajovníka spracúvajú ďalej a vznikajú z nich čaje najrôznejších podôb a chutí. Medzi nimi, ale aj v iných čajoch, ktoré síce nie sú pravé, ale sú nemenej zdravé, nájdete aj najzdravšie čaje sveta, ktorých zdravotné benefity sme pre vás opísali v našej galérii. 

Odporúčame: Čo je celiakia? Tu sú odpovede na najdôležitejšie otázky!

- NAJZDRAVŠIE ČAJE NA SVETE
1 z 6

JAZMÍNOVÝ ČAJ

Jazmínový čaj sa väčšinou vyrába zo zeleného čaju, do ktorého sa lúhujú jazmínové kvety. Japonci veria, že jazmínový čaj ich ochráni pred deštrukciou buniek v starom veku, čo v praxi znamená pred Alzheimerom či demenciou. Je tomu tak pre vysoký obsah antioxidantov. Jazmínový čaj navyše pôsobí upokojujúco a uvoľňuje stres.

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní