Spia rozvedení horšie?! Toto sú najväčšie zaujímavosti o spánku

Spia rozvedení horšie?! Toto sú najväčšie zaujímavosti o spánku

Spánok je základná ľudská potreba, bez ktorej nemôžeme existovať a napriek tomu o ňom vieme v podstate len veľmi málo. Aj to, čo o spánku zistila veda sú často informácie, ku ktorým vedci nemajú vôbec žiadne vysvetlenie, inak povedané netušia, prečo sa dejú. Spánok je skutočne fascinujúca a zároveň záhadná činnosť, ktorú však vykonávame každý jeden deň. A tu prichádza úplne prvá zaujímavosť – vedeli ste, že prespíme približne tretinu svojho života. Aké sú ďalšie zaujímavosti o spánku?

Najviac spia novorodenci

Azda každý už počul o tom, že spln má na spánok negatívny dopad. Určite vás neprekvapí ani informácia, že človek spí najdlhšie počas svojich novorodeneckých čias, a to až 14 až 17 hodín, pričom v dospelom veku spíme najmenej, v priemere 7 až 8 hodín denne. Najväčšie zaujímavosti o spánku sa dozviete až v našej galérii, tak neváhajte a stláčajte šípku doprava. A ak by ste sa o vašom spánku chceli podeliť s ostatnými, nechajte nám o ňom komentár pod článkom!

Odporúčame: Ako zlepšiť koncentráciu? Takto podporíte schopnosť sústrediť sa!

- 7 zaujímavostí o snoch
1 z 7

Koľko trvá zaspávanie?

Zaspávanie už bežného človeka by malo trvať približne 10 až 15 minút. Čo z toho vyplýva? Ak zaspávate menej ako 5 minút, ste podľa vedcov nevyspatí a trpíte spánkovým deficitom. Pozor, spánkový deficit je veľmi nebezpečný. Veda hovorí, že vás zabije skôr ako hlad.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní