DIY vonné obrúsky do sušičky – jednoduchý a rýchly trik pre intenzívnu vôňu bielizne

DIY vonné obrúsky do sušičky – jednoduchý a rýchly trik pre intenzívnu vôňu bielizne

Voňavá bielizeň nielenže poteší naše zmysly, ale môže tiež výrazne zlepšiť našu náladu a dodávať pocit sviežosti a čistoty počas celého dňa. Súhlasíte? Nuž, krásna vôňa oblečenia či posteľnej bielizne sa nám akosi automaticky spája práve s čistotou. A ako na dokonalé rozvoňanie bielizne? Dnes sú už možnosti skutočne rôznorodé. Najčastejšie asi siahame práve po aviváži.

Tie sú dnes dostupné v rôznorodých vôňach a dokážu perfektne rozvoňať bielizeň. Kvalitná aviváž dokonca dokáže textíliám dodať sviežosť na dlhý čas. Avšak, aviváž nemusí byť vždy dobrou voľbou, najmä ak nejde o nejakú ekologickú variantu s obsahom prírodných zložiek. Bežné aviváže môžu niekedy dráždiť pokožku, nemusia byť napríklad šetrné k detskej pleti či intímnym partiám.

Po bežnej aviváži obvykle nesiahame, keď perieme oblečenie pre detičky, spodnú bielizeň a nie je vhodná ani pri praní uterákov a osušiek alebo športového oblečenia a funkčných materiálov. Ako zabezpečiť rozvoňanie bielizne, ale šetrne?

Ak bielizeň sušíte v sušičke, vyskúšajte vonné obrúsky do sušičky. Sú bežne dostupné v obchodoch, no vyrobiť si ich môžete aj doma. A postačia vám na to len dve veci. Vôňu pritom zabezpečia prírodné esenciálne oleje, ktoré sú bezpečné na použitie. Vyskúšate tento trik?

Odporúčame: DIY čistiaci prípravok na ovocie a zeleninu – stačia ti naň 3 suroviny!

Na domáce vonné obrúsky do sušičky potrebujeme: 

  • štvorček bavlnenej alebo vlnenej látky – veľkosť cca 15x15 cm
  • esenciálny olej podľa vlastného výberu – 2 až 4 kvapky

TIP na vône: Vyskúšajte kombináciu citrónového a klinčekového esenciálneho oleja. Z každého použitie 2 kvapky. Alebo vás možno dostane kombinácia levanduľového a citrónového esenciálneho oleja. Taktiež ich použite v rovnakom pomere. Samozrejme, môžete experimentovať a skúšať rôzne kombinácie obľúbených vôní. 

Výroba domácich vonných obrúskov do sušičky

Príprava voňavých obrúskov do sušičky na rozvoňanie bielizne nie je vôbec náročná alebo zdĺhavá. Pripravíme si sklenenú alebo plastovú nádobku a do nej vložíme štvorec zvolenej látky. Pokojne môže ísť aj o odstrihnuté staré tričko alebo iné oblečenie, prípadne aj o handričku z obchodu (bavlnenú alebo vlnenú). 

Na látku následne nakvapkáme vybrané esenciálne oleje a necháme zaschnúť. Následne môžeme používať pri sušení bielizne. Handričku položíme na mokrú bielizeň v sušičke a zapneme obvyklý program. 

Po použití uschovávame obrúsok vo vhodnej nádobe, pokojne aj v zatvorenom pohári na zaváranie. V prípade, že už látka prestane voňať, stačí na ňu opäť nakvapkať esenciálne oleje (max 4 kvapky) a môžeme používať znova a znova. 

- Anketa

POUŽÍVATE VONNÉ OBRÚSKY DO SUŠIČKY?

Odpovedalo 19 ľudí  

Jasné, je to skvelá vec.
32%
Nie, nezdá sa mi to potrebné.
16%
Ani som nevedel/a, že niečo také existuje.
47%
Bielizeň suším len na vzduchu.
5%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 20.04.24 13:38

karma
-1.00

Používam ich je to skvelá vec

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní