Cuketovo-mrkvové placky – pripravené v rúre a plné vitamínov

Cuketovo-mrkvové placky – pripravené v rúre a plné vitamínov

    • Zdieľaj:
  • 0

Všetci vieme, že zelenina je veľmi zdravá a mala by v našom jedálničku zohrávať nemalú úlohu. Avšak, zjesť dostatok zeleniny niekedy nemusí byť vždy najjednoduchšie. Práve preto je dobré mať v zásobe overené recepty na pokrmy, ktoré sú síce plné zeleniny, no zároveň sú i chutné. Zeleninu možno, takpovediac, schovať do rôznych zapekaných jedál, omáčok na cestoviny a hoci aj múčnikov. Už ste niekedy jedli zeleninový koláč na sladko? Sladučký múčnik s tekvicou, cuketou či mrkvou si razom zamilujú aj najväčší odporcovia zeleniny. 

Alebo zo zeleniny možno pripraviť i rôzne zeleninové fašírky, trebárs z karfiolu, brokolice i hokkaido tekvice. My vám dnes prinášame rovnako tip na chutný pokrm zo zeleniny, ktorý si obľúbia malí aj veľkí. Cuketovo-mrkvové placky zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. Navyše sú pečené v rúre, takže v nich nenájdeme nadbytok tuku. Pokojne si ich preto doprajte i v prípade, že si udržiavate líniu alebo zhadzujete prebytočné kilá. Tieto placky chutia skvelo i samotné, no rovnako k nim môžete podávať trebárs i cesnakový dresing. To je už len na vás. 

Odporúčame: Lahodná mrkvová polievka so zázvorom a kurkumou – rýchla a zdravá

cuketovo-mrkvové placky

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 2 veľké mrkvy
  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 1 menšiu cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 g mozzarelly
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • podľa chuti čerstvý petržlen alebo pažítku

Postup prípravy:

  • Cuketu aj mrkvu umyjeme, mrkvu podľa potreby aj očistíme. Cuketu nastrúhame nahrubo, necháme ju v miske postáť a potom z nej vytlačíme prebytočnú vodu. Mrkvu nastrúhame najemno.
  • Cibuľu očistíme a buď nadrobno nakrájame, alebo rovnako nastrúhame na strúhadle. Strúčiky cesnaku pretlačíme.
  • V miske zmiešame cuketu, mrkvu, cibuľu aj cesnak. Pridáme najemno nasekanú pažítku alebo petržlen, vajcia, nastrúhaný syr a všetko dôkladne premiešame.
  • Zmes dochutíme soľou a korením a podľa potreby prihustíme trochou mletých ovsených vločiek.
  • Zo zmesi tvoríme na plechu s papierom na pečenie menšie placky. Tie pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút, v polovici pečenia otočíme.
  • Podávame samotné, s dresingom alebo s ľubovoľnou prílohou. Dobrú chuť!

    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Zadržiavanie vody v tele môže mať rozličné príčiny. Ako problém eliminovať?
ZDRAVIE A PREVENCIA

Zadržiavanie vody v tele môže mať rozličné príčiny. Ako problém eliminovať?

  • 0
  • 01.09.2022
Najhoršie potraviny pre zdravie čriev: Za akú stravu sa nám hrubé črevo nepoďakuje?
ZDRAVIE A PREVENCIA

Najhoršie potraviny pre zdravie čriev: Za akú stravu sa nám hrubé črevo nepoďakuje?

  • 0
  • 30.06.2022
Chmeľ obyčajný je dobrý nielen na výrobu piva. Poznáte jeho účinky?
ZDRAVIE A PREVENCIA

Chmeľ obyčajný je dobrý nielen na výrobu piva. Poznáte jeho účinky?

  • 0
  • 25.09.2022