Čoraz viac z nás v dnešnej dobe zahŕňa do jedálnička bezmäsité pokrmy, čo je veľmi dobre. Teší sa z toho naše telo, ale aj planéta. Znížením spotreby mäsa pomôžeme životnému prostrediu a rovnako podporíme svoje zdravie. Čo však podávať k zemiakom, ryži či čerstvému šalátu miesto rezňov a fašírok z mletého mäsa? Z času na čas sa nám na tanieri môžu objaviť napríklad zeleninové fašírky. Sú zdravé, chutné a dajú sa pripraviť z rozličných druhov zeleniny. My vám dnes prinášame hneď tri recepty na zeleninové fašírky, na ktorých si s radosťou budete pochutnávať znova a znova. Dáte prednosť fašírkam z brokolice, karfiolu a mrkvy alebo Hokkaido tekvice?
Zdraviu prospešná zelenina
Náš jedálniček by mal z veľkej časti pozostávať práve z ovocia a zeleniny, ktoré sú bohaté na vitamíny, minerály aj antioxidanty. Jesť dostatok zeleniny však neznamená neustále do seba tlačiť šaláty. Práve zeleninové fašírky predstavujú skvelý spôsob, ako jesť viac zeleniny. Napríklad brokolica má minimum kalórií, je bohatá na vitamín C a bojuje proti vysokému cholesterolu, preto sa ju do jedálnička rozhodne oplatí zaradiť. Karfiol je skvelý na trávenie a je vhodnou súčasťou stravy pri vysokom cholesterole. Mrkva je zase známym zdrojom betakaroténu, z ktorého sa v našom tele tvorí dôležitý vitamín A. Hokkaido tekvica je perfektnou jesennou zeleninou. Je veľmi chutná, bohatá na viaceré živiny a je ju možné spracovať rôznymi spôsobmi. A ako z týchto výživných druhov zeleniny pripraviť dokonalé fašírky? Recepty nájdete v nasledujúcej galérii.