TOP recepty na zeleninové fašírky: Skúsite brokolicové či tekvicové?

TOP recepty na zeleninové fašírky: Skúsite brokolicové či tekvicové?

Čoraz viac z nás v dnešnej dobe zahŕňa do jedálnička bezmäsité pokrmy, čo je veľmi dobre. Teší sa z toho naše telo, ale aj planéta. Znížením spotreby mäsa pomôžeme životnému prostrediu a rovnako podporíme svoje zdravie. Čo však podávať k zemiakom, ryži či čerstvému šalátu miesto rezňov a fašírok z mletého mäsa? Z času na čas sa nám na tanieri môžu objaviť napríklad zeleninové fašírky. Sú zdravé, chutné a dajú sa pripraviť z rozličných druhov zeleniny. My vám dnes prinášame hneď tri recepty na zeleninové fašírky, na ktorých si s radosťou budete pochutnávať znova a znova. Dáte prednosť fašírkam z brokolice, karfiolu a mrkvy alebo Hokkaido tekvice?

Zdraviu prospešná zelenina

Náš jedálniček by mal z veľkej časti pozostávať práve z ovocia a zeleniny, ktoré sú bohaté na vitamíny, minerály aj antioxidanty. Jesť dostatok zeleniny však neznamená neustále do seba tlačiť šaláty. Práve zeleninové fašírky predstavujú skvelý spôsob, ako jesť viac zeleniny. Napríklad brokolica má minimum kalórií, je bohatá na vitamín C a bojuje proti vysokému cholesterolu, preto sa ju do jedálnička rozhodne oplatí zaradiť. Karfiol je skvelý na trávenie a je vhodnou súčasťou stravy pri vysokom cholesterole. Mrkva je zase známym zdrojom betakaroténu, z ktorého sa v našom tele tvorí dôležitý vitamín A. Hokkaido tekvica je perfektnou jesennou zeleninou. Je veľmi chutná, bohatá na viaceré živiny a je ju možné spracovať rôznymi spôsobmi. A ako z týchto výživných druhov zeleniny pripraviť dokonalé fašírky? Recepty nájdete v nasledujúcej galérii.

- Recepty na zeleninové fašírky
1 z 3

Fašírky s karfiolom a mrkvou

Potrebujeme: menší karfiol, 3 – 4 mrkvy, 3 vajcia, 100 g namletých ovsených vločiek, 100 g nastrúhanej mozzarelly, soľ, korenie, olivový olej

Postup: Ako prvé si karfiol rozdelíme na menšie hlavičky a necháme ho vo vode uvariť. Rovnako k nemu dáme variť celé mrkvy. Uvarený karfiol trochu popučíme a pridáme k nemu nastrúhanú mrkvu. K zeleninovej zmesi pridáme vajcia, ovsené vločky, nastrúhanú mozzarellu a podľa chuti aj soľ a korenie, prípadne obľúbené bylinky a koreniny. Všetko spolu dôkladne vymiešame a začneme tvarovať fašírky. Hotové fašírky postupne ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť pri teplote 200 °C asi na 30 minút. Počas pečenia môžeme fašírky obrátiť, aby sa pekne opiekli z oboch strán.

Skúste aj: Recept na chrumkavé batatové hranolky: Nebudete sa ich vedieť dojesť!

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní