Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej!

Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej!

Premýšľate, čo pripraviť na obed? Často siahame práve po rôznych špecialitách s netradičnými ingredienciami. Niekedy však padne vhod aj rokmi overená klasika, ktorá chutí vždy. Jednou z takých je aj plnená mäsová roláda.

Aj tradičný obed je možné pripraviť zdravšie. Stačí, ak zvolíte tie správne ingrediencie. Medzi ne patrí aj špenát. Prečo by sme mali jesť špenát? Je bohatý na množstvo minerálnych látok ako horčík, draslík, sodík, železo, ale aj rad vitamínov A, B, C, E a K. Prečo si ho teda nedopriať v chutnom mäsovom obede?

mäsová roláda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na mäsovú roládu budeme potrebovať

  • 500 gramov mletého bravčového mäsa
  • 250 gramov mrazeného špenátového pretlaku
  • 2 vajcia
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • Trochu mlieka
  • Plnotučnú horčicu na potretie rolády
  • Soľ, mleté čierne korenie
mäso vajíčko a špenát

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Mleté mäso je vhodné pripraviť na roládu deň vopred a nechať ho odstáť. Osolíme ho, okoreníme a premiešame s trochou mlieka a roztlačenými strúčikmi cesnaku. Mäsovú zmes poriadne premiešame, vložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme odstáť v chladničke ideálne počas noci. Odstátu zmes rovnomerne rozložíme na pripravený alobal (dbajte na to, aby vrstva mäsa na alobale nebola príliš tenká, pri rolovaní rolády sa môže potrhať). Na vrstvu mäsa nanesieme špenátový pretlak, ktorý predtým poriadne vyžmýkame a zbavíme zvyšnej vody. Na vrstvu špenátu rozložíme polovice uvarených a očistených vajec. Následne pomocou alobalu mäsovú roládu zrolujeme a poriadne utlačíme. Hotovú roládu ešte potrieme vrstvou plnotučnej horčice a opäť zabalíme do alobalu. Roládu pečieme na 180 °C približne hodinu. Po hodine odstránime alobal a roládu pečieme ešte 20 – 25 minút dozlata a chrumkava na 200 °C. Roládu podávame so šťuchanými zemiakmi a čerstvou zeleninou.

Pozri aj: Tip na výživný obed: Čo tak skúsiť paradajky plnené mletým mäsom?

- Farebná mäsová roláda
1 z 13
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk
Farebná mäsová roláda so špenátom: Neodoláte jej! - TvojeZdravie.sk

Zdroj: Redakcia TvojeZDRAVIE.sk – Simona Paľovčíková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 12.04.21 12:23

karma
100.00

Poznám a robievam mňam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní