Spaľujte kalórie pri práci za výškovo nastaviteľným stolom

Spaľujte kalórie pri práci za výškovo nastaviteľným stolom

Tradičné kancelárske prostredie sa s príchodom technologických inovácií a trendov neustále transformuje. Čoraz častejšie sa v tejto súvislosti spomínajú výškovo nastaviteľné stoly, ktoré pomáhajú dláždiť cestu k zdravšiemu a aktívnejšiemu životnému štýlu. Dokáže náš organizmus počas práce pri rastúcom stole skutočne spaľovať kalórie?

Spaľovanie kalórií v stoji

Pýtate sa, či je možné spáliť kalórie obyčajným státím? Odpoveď vás možno prekvapí - áno, státie skutočne spaľuje kalórie. Aj tu je totiž vyžadovaná určitá úroveň aktivity. Svaly sa aktivujú, napríklad aby udržiavalo rovnováhu, a tak dochádza k výdaju energie.

O výraznom chudnutí sa samozrejme hovoriť nedá. Počas státia vo všeobecnosti spálime približne 100 - 200 kcal za hodinu. Toto množstvo závisí od viacerých faktorov ako je vek, váha, pohlavie či charakter vykonávanej činnosti v stoji. Praktickou pomôckou pre aktívne strávený čas v kancelárii sú výškovo nastaviteľné stoly.

Pozri aj: 7 dôvodov, prečo jesť granátové jablko pravidelne

Rastúce stoly pre vyššiu aktivitu

Nastaviteľné stoly, ozn. aj rastúce či polohovateľné stoly, umožňujú zamestnancom počas pracovnej doby striedať polohu v sede a v stoji. Toto prispôsobenie zabezpečuje manuálna otáčacia kľuka alebo motorček elektrických modelov. Existujú aj ďalšie praktické pomôcky, ktoré zvyšujú energetický výdaj pri práci a podporujú chudnutie. Prínosom sú aj zo zdravotného hľadiska.

Do skupiny príslušenstva k rastúcim stolom, ktoré podmieňujú zvýšenú aktivitu patrí:

  • balančná doska alebo stolička - podporujú vzpriamené držanie tela, spevnenie jadra, pohyblivosť panvy, aktivujú svaly a zvyšujú prekvenie nôh,
  • kancelársky rotoped - pod výškovo nastaviteľný stôl sa pohodlne zmestí skladací, priestorovo úsporný rotoped s prispôsobiteľným výkonom,
  • protiúnavová podložka na státie - ergonomická podložka znižuje záťaž na kĺby, oddiali únavu nôh a zlepší ich prekrvenie.

Spaľujte kalórie naviac aj keď ste práve v kancelárii alebo robíte z domu. Pomôže vám s tým moderný rastúci stôl a aktívne príslušenstvo, ktoré je možné si k nemu zaobstarať. Majte na pamäti, že polohy pri práci (sedenie - státie) by ste mali striedať každú pol hodinu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní