15-minútový tréning na hornú časť tela: Ako na sexi paže a chrbát?

15-minútový tréning na hornú časť tela: Ako na sexi paže a chrbát?

Mnoho žien sníva najmä o štíhlych nohách, pekne vypracovanom zadku a plochom, prípadne aj vyrysovanom brušku. Čo však horná časť tela? Mohlo by sa zdať, že sa na ňu často zabúda. A pritom štíhle a pekne formované paže, krásny chrbát a pevné prsia dokážu pôsobiť rovnako sexi ako guľatý zadoček. Naopak, ovisnuté svalstvo rúk a tuk v hornej časti tela, napríklad na chrbte, nepôsobia veľmi pekne. Navyše, ochabnuté svalstvo v danej oblasti sa tiež môže spájať s rôznymi ťažkosťami, napríklad i s bolesťami chrbta. Posilnenie svalstva preto nie je len otázkou vzhľadu, ale i nášho zdravia.

Ak aj vy chcete posilniť hornú časť svojho tela, neváhajte a vyskúšajte nasledujúci tréning, ktorý je zameraný na precvičenie svalstva rúk, pŕs i chrbta. Ide o krátky 15-minútový, no poriadne intenzívny tréning s činkami. Ak doma činky nemáte, to vôbec nevadí. Pokojne pri cvičení použite aj naplnené fľašky s vodou. Následne si už stačí doma nájsť len dostatok miesta, obliecť si niečo pohodlné a ide sa na to! Nezabúdajte však na to, že výsledky sú vždy viditeľné hlavne vtedy, ak je cvičenie pravidelné. Vďaka pravidelnému cvičeniu však môžete v tomto prípad získať krásny a pevný chrbát a štíhle paže, ktoré budete počas nasledujúceho leta hrdo ukazovať v obľúbenom tielku či šatách. 

Odporúčame: Intenzívna tabata na spaľovanie tukov: Pomôže zhodiť prebytočné kilá!

Potrebujete posilniť hornú časť tela?

Na precvičenie a posilnenie svalstva hornej časti tela sú zamerané mnohé cviky. Skvelo fungujú napríklad práve cviky s činkami, s ktorými sa dajú účinne precvičiť ruky i prsia. Ak však s cvičením začínate, pokojne voľte ľahšie činky, napríklad kilové. Spočiatku zbytočne ruky a hlavne menšie prsné svaly nezaťažujte ťažkými váhami. Skúsiť môžete napríklad rozpažovanie s jednoručkami, respektíve vodou naplnenými fľaškami. Zaujmite pevný postoj s nohami na šírku ramien. Pred telom spojte jednoručky (fľaše), dlane by mali smerovať k sebe, lakte nechajte mierne pokrčené. Následne s výdychom ruky rozpažujte až na úroveň pliec. Chvíľu zadržte a nechajte ruky klesnúť do počiatočnej polohy. V rámci jednej série opakujte 15 až 20-krát 

Skvelou voľbou sú aj staré známe kľuky, ktoré patria medzi základne cviky na precvičenie svalov hornej časti tela. Dobre však napomáhajú spevňovať i stred tela. Mnohé ďalšie účinné cviky už nájdete vo videu vyššie. Samozrejme, ako sme už spomenuli, pri cvičení je dôležitá pravidelnosť. Nemenej dôležité je však aj to, ako sa človek stravuje. V prípade, že chcete zhodiť prebytočné kilogramy, cvičenie samotné pravdepodobne stačiť nebude. Práve úprava jedálnička má obrovský význam. Zdravá a pestrá strava zabezpečí správnu výživu tela a v kombinácii s pravidelným pohybom predstavuje najlepší spôsob, ako začať s chudnutím. 

Precvičte aj ďalšie partie:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní