15-minútový tréning pre štíhly pás: Získajte ho už za 14 dní!

15-minútový tréning pre štíhly pás: Získajte ho už za 14 dní!

Vieme, že pravidelné cvičenie, respektíve nejaký druh pohybovej a fyzickej aktivity, je pre nás dôležitý. Pohyb neodmysliteľne patrí k životu. Jeho nedostatok sa nemusí spájať len s priberaním na váhe, ale aj s rozličnými problémami s pohybovým aparátom či dokonca tráviacimi ťažkosťami aj poruchami spánku. Nečinnosť nám skrátka škodí viac, akoby sme si mohli myslieť. Práve preto by si na dostatok pohybu mali dávať zvlášť pozor napríklad jedinci so sedavým zamestnaním. Našťastie je mnoho spôsobov, ako byť aktívny, a to i teraz v dobe pandémie, kedy sú možnosti pohybu mimo nášho domova značne obmedzené. Skvelý spôsob, ako udržať telo v pohybe, predstavujú prechádzky v prírode na čerstvom vzduchu, ktoré majú na naše zdravie blahodarný vplyv hneď vo viacerých smeroch. 

I práca na záhrade či väčšie upratovanie domácnosti môžeme považovať za pohyb, respektíve druh fyzickej aktivity. Alebo je tiež možné v obývačke roztiahnuť podložku na cvičenie a dopriať si potrebný tréning v pohodlí domova. Cvičiť sa dá predsa aj mimo fitness centier. Pri takomto cvičení je skvelé, že si vždy môžete zvoliť to, ktoré partie tela precvičíte. Samozrejme, precvičovať by sme mali vždy celé telo, no rozhodne sa oplatí zamerať práve na problémové partie. U niekoho sú to nohy, u druhého zase brucho. A čo taký pás? Aj ten je možné cvičením zoštíhliť a celkovo tak skrášliť postavu. Ktoré cviky sú v tomto smere účinné?

Odporúčame: 10-minútové cvičenie na rovný chrbát: Pomôže vám zlepšiť postoj!

Výsledky vďaka pravidelnému cvičeniu

Najmä ženy neraz túžia po štíhlom páse. Osí pás s peknými ramenami a prirodzene zaoblenými bokmi pôsobí veľmi žensky. K ženskejším krivkám môže žene pomôcť i cvičenie. Pri tvarovaní pásu je v prvom rade veľmi dôležité v prípade potreby zabojovať proti uloženému tuku, a to najmä v brušnej oblasti. V tomto smere skvelo pomáhajú rozličné aeróbne cvičenia, ktoré sú pri spaľovaní tukov účinné. Typickou aeróbnou pohybovou aktivitou je napríklad beh, ale aj rýchla chôdza či plávanie. Samozrejme, netreba zabúdať na to, že pohyb je potrebné kombinovať aj so správnym stravovaním. Ani zďaleka nie je nevyhnutné trápiť svoje telo nezmyselnými diétami. Základom úspechu je vyvážená a zdravá strava, ktorá je zásobárňou všetkých dôležitých živín. Jedálniček by mal pozostávať z ovocia a zeleniny, rýb, celozrnných potravín, strukovín aj orechov a semienok.

Na samotné posilnenie brušnej oblasti a vytvarovanie pásu i bruška sú už určené rozličné cviky. Účinné sú napríklad takzvané nožničky. Ľahnite si na podložku na cvičenie a obe nohy zdvihnite do vzduchu. Nohy s podložkou by mali vytvárať približne 45-stupňový uhol. Následne nohy striedavo zdvíhajte až do uhla 90°. Pri cviku dávajte pozor na to, aby ste nedvíhali ani neohýbali chrbát. Ďalšie cviky už nájdete vo videu vyššie. Zacvičte si podľa Lilly Sabri, ktorá zostavila 15-minútový tréning pre štíhlejší pás a elimináciu tuku v brušnej oblasti. Z výsledkov vašej snahy sa môžete tešiť už po dvoch týždňoch, samozrejme, v prípade pravidelného cvičenia. Zapojíte sa do výzvy aj vy?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ema Novotná 23.03.21 13:21

EN
karma
-1.00

Dosť dobre to vyzerá :) ja som teraz pozerala akurát nejake krabičkové diety a chcela by som to potom skonbinovať s nejakým rýchlym tréningom :) a toto vyzerá dosť dobre

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní