3 pomôcky na domáce cvičenie: S nimi sa bude chudnúť jedná radosť!

3 pomôcky na domáce cvičenie: S nimi sa bude chudnúť jedná radosť!
  • 19.09.2020
  • Radka Vargová

Cvičenie doma môže byť veľmi efektívne, keď viete, ako na to. Vo výsledku vám stačí polhodinka, základné cviky a tri pomôcky, ktoré si zamilujte. Vďaka nim si zacvičíte tak, ako v posilňovni. Ich výhodou je, že sú skladné a využiteľné na viac, ako len jedno cvičenie či jednu partiu. Takže investícia do týchto pomôcok sa vám vyplatí niekoľkonásobne. A so správnym tréningom uvidíte prvé zmeny na svojej figúre už v priebehu pár týždňov.

Kettlebell

Vynikajúca pomôcka na posilnenie rúk, nôh a vytvarovanie zadku. Kettlebell nahradí činky a postačí vám jeden. Ak ste predtým necvičili silové tréningy, skúste to s menšou váhou – 4 kg. Môžete vyskúšať drepy na široko do výponu s tým, že kettlebell držíte stále pevne rukami vo výške vášho hrudníka. Na vytvarovanie rúk môžete vyskúšať napríklad vyhadzovanie kettlebellu. Ako na to? Postavte sa rovno a nohy dajte trochu širšie ako máte boky. Kettlebell pevne chyťte oboma rukami za ucho, pokrčte kolená a jemným švihom vytiahnite kettlebell nad hlavu. Snažte sa pritom ale držať chrbát stále rovno. 

Zaujme vás: Andrea Verešová a jej figúra: V čom je jej tajomstvo?

Kettlbell je skutočne efektívna pomôcka

Zdroj: Shutterstock®

Aké sú ďalšie efektívne cviky s touto pomôckou, si môžete pozrieť v priloženom videu

Expandery

Ďalšia skvelá pomôcka. Expandery sa dnes vo svete fitness využívajú každodenne a pri takmer každom tréningu. Milujú ich aj modelky a budete aj vy. Rovnako nimi viete vyformovať niekoľko kritických partií tela – od stehien cez zadok až po paže. Cvikov s tou pomôckou je naozaj veľa a keďže platí, že lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť (teda čítať), opäť vám prikladáme inšpiratívne video.

Pozri aj: 3 čistiace nápoje, ktoré vás zbavia kilogramov: Naordinujte si last minute diétu 

Expandery si zamilujete

Zdroj: Shutterstock®

Bosu

Ak je vašou kritickou partiou najmä spodné bruško a brucho ako také, mali by ste si zaobstarať bosu. Nenápadná pomôcka, ktorá dokáže robiť s telom zázraky. Vďaka stabilite, ktorú pri cvičení s bosu musíte trénovať, ste nútení zapájať svalstvo, ktoré ste predtým možno ani nepoužívali. Brušné svaly spevníte a vyformujete oveľa rýchlejšie, ako by ste robili denne len typické sedy-ľahy. 10 minútový tréning každý druhý deň s bosu zmení vašu figúru už do mesiaca. 

Odporúčame aj: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov

Bosu je výborná pomôcka na spevnenie corru

Zdroj: Shutterstock®

A opäť prikladáme video, ktoré vám ukáže, ako makať práve s touto pomôckou


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní