Zázračná moringa a jej benefity: Vy ešte nepoznáte strom života?!

Zázračná moringa a jej benefity: Vy ešte nepoznáte strom života?!

Dokáže účinne bojovať proti plesniam, vírusom, zápalom i depresiám. Takéto silné portfólio účinkov sa pripisuje zázraku menom moringa olejodárna, ktorá sa označuje aj ako strom života, zázračný strom či olejový strom. Na moringu nedajú liečitelia dopustiť už celé stáročia a je to pravdepodobne pre jej unikátne superzloženie v podobe cenných vitamínov a minerálov. Aj keď má moringa spolu so svojími mnohými podobami liečivé účinky, prináša aj potenciálne zdravotné riziko.

Živinové nebo

Strom života pochádza z Indie, no dnes rastie aj v Ázii, Južnej Amerike či v Afrike. Viac dôležitý ako jeho pôvod je však nutričný profil jeho výťažkov. A ten je naozaj bohatý. Moringa sa môže pochváliť vysokým obsahom vitamínov, bielkovín a rôznych minerálov a zaraďuje sa aj medzi jedlá bohaté na antioxidantyTak napríklad vitamínu C má približne 7-krát viac ako pomaranč a draslíka až 15-krát viac ako banán! Z minerálov spomenieme ešte vápnik, fosfor, horčík, zinok či železo a pripomíname, že moringa nemá takmer žiadny tuk a zlý cholesterol. Moringu dnes nájdeme na trhu v mnohých podobách – najpopulárnejšie sú čaj, tablety, prášok z moringy a moringa olej.

Inšpiruj sa: Viete, prečo piť kokosovú vodu? Tu je TOP 7 jej osvedčených účinkov!

moringa na krásu

Zdroj: Shutterstock®

Riešenie mnohých problémov?

Bohaté nutričné hodnoty napovedajú, že moringa bude naozaj odpoveďou na mnoho zdravotných ťažkostí, je však potrebné avizovať, že chýbajú dôkladné testy a štúdie na človeku. „Skúmavkové" testy a testy na zvieratách však preukázali, že moringa by mohla pomáhať mužom pri liečbe prostaty a tiež erektilnej dysfunkcie, nápomocná by mohla byť aj pri liečbe diabetu, keďže reguluje hladinu cukru v krvi. Vďaka obsahu vitamínu A môže potenciálne zlepšovať zrak, mala by znižovať krvný tlak a chrániť i pečeň. Podľa niektorých štúdií je najmä moringový olej skvelý na pleť a vlasy a moringu odporúčajú aj niektorí nutriční poradcovia, ktorí klientom radia, ako na chudnutie.

moringa olej

Zdroj: Shutterstock®

Nie je pre každého

Všetky pozitíva, ktoré so sebou konzumácia niektorej z dostupných foriem moringy prináša, sú síce skvelé, no napriek tomu sa jej užívanie neodporúča úplne všetkým. Moringu by nemali užívať tehotné a dojčiace ženy. Tiež existujú dohady o tom, že moringa nespolupracuje s niektorými liečivami na diabetes. Pozor by si mali dať aj pacienti s vysokým krvným tlakom – moringa môže tlak znižovať, čo by mohlo byť v kombinácii s liekmi nebezpečné. Moringu by tiež nemali užívať pacienti, ktorých trápia poruchy štítnej žľazy a na tieto problémy užívajú liečivá. O vhodnosti užívania moringy by ste sa preto mali vopred poradiť so svojim lekárom!

Vyskúšajte praktické moringa kapsule z overeného organického hospodárstva.

Odporúčame: Poznáte účinky karfiolu? Tu je 7 dôvodov, prečo si ho pripraviť na rôzne spôsoby


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní