Teplúčko po celú zimu. Toto je 7 najhrejivejších materiálov obliečok

Teplúčko po celú zimu. Toto je 7 najhrejivejších materiálov obliečok

Biele čiapky na stromoch a mliečna krajina – už čoskoro sa nám naskytne taký výhľad z okna. S klesajúcimi teplotami sa stále viac sťahujeme do svojich domovov a hľadáme teplo. Kde je to najväčšie? 

Pod perinou! S tými správnymi hrejivým obliečkami. Aké sú ich najlepšie materiály na zimu?

Odporúčame: Rozdiely medzi citrónom a limetkou – použiť pri varení či pečení citróny alebo limetky?

1. Flanel

Vonku prituhuje, a my tak môžeme povolať späť do spální jeden úžasný zimný materiál: hrejivý a mäkučký flanel. Čas na výmenu obliečok je totiž práve teraz. Vzduchové vrecká medzi chĺpkami fantasticky udržujú telesné teplo. Navyše sú ľahké a extra jemné.

Flanel je vyrobený z česaných silných tkanín, z vlny, bavlny či syntetických materiálov. Vďaka tomu je odolný a teplý. Jedinou nevýhodou sú žmolky, ktoré sa môžu objaviť po praní. Na zahrievací efekt to ale vplyv nemá.

2. Ľan

Ľahký a priedušný - ľan si spájame s horúcimi letnými dňami. Nezaslúži si však upadnúť do zabudnutia s opadávaním prvých listov na stromoch. Svojou jemnosťou navodí útulnosť a zároveň udrží teplo pod perinou. Nadchne navyše aj spáčov, ktorí sa v noci marinujú „vo vlastnej šťave” - vďaka svojej priedušnosti zaistia odvod prebytočného tepla po celú noc.

3. Fleece

Patrí k najobľúbenejším podšívkam zimného oblečenia. Z jednoduchého dôvodu – ide o vysoko účinný izolačný materiál. Vďačí za to hustým textilným vláknam, ktoré príjemne nahrievajú pokožku. Pokiaľ vás vysoká hrejivosť tohto materiálu odrádza kvôli nočnému poteniu, skúste priedušnejšie textílie, ako je ľan či bambus.

4. Organická bavlna

Obliečky z organickej bavlny sú gólom do teplého. Prírodný materiál krásne hreje a umožní spanie v Evinom rúchu aj ľuďom s citlivou pokožkou. Pohladí ich mäkkým vláknom a vďaka fantastickej priedušnosti dopraje komfortný odpočinok aj horkokrvným spáčom. Príjemný bonus? Dlhá životnosť a nízka obstarávacia cena.

Vyskúšajte: Orechové koláče na jesenné dni: Skvelé recepty pre každého!

Bavlnené obliečky

Zdroj: https://favi.sk/produkty/p/obliecky-bavlnene-techno-tiahome-1x-vankus-90x70cm-1x-paplon-140x200cm

5. Tencel™ Lyocell

Lôžkoviny z tohto prírodného materiálu síce nepatria k najteplejším, svoje miesto ale v tomto výbere majú. A to vďaka úžasnej mäkkosti, hypoalergénnym vlastnostiam a schopnosti termoregulácie aj pohlcovaniu vlhkosti. Pokiaľ sa teda pravidelne v noci odkopávate, navlečte lyocell a prebúdzajte sa v teple a suchu. Celulózové vlákna lyocelu sa navyše nekrčia. Užite si hotelový komfort vo vlastnej posteli!

6. Hodváb

Zastudí na pohľad, pokožku z toho ale vynechá. Táto prírodná textília prekvapivo hreje a môže sa pochváliť vysoko savými vláknami. Nadchne tak horkokrvných spáčov so sklonom k ​​nočnému poteniu. Poteší oko svojím luxusným vzhľadom, ktorý sa s postupným praním zlepšuje. Či už mrzne, alebo páli slnko, s hodvábnymi obliečkami sa vyspíte doružova. Za luxus si ale tiež priplatíte, takže sa vopred pripravte na vyššie cenovky.

posteľná bielizeň ktorá hreje

Zdroj: unsplash

7. Bambus

V lete schladí, v zime zahreje a celý rok vás bude upokojovať svojím mäkkým dotykom. Poteší tiež savými vláknami a priedušnosťou. Pri správnom spracovaní bambusu navyše oceníte aj ďalšie prednosti – hypoalergénne, antimikrobiálne a protiplesňové vlastnosti.

Bambus rastie vesmírnou rýchlosťou a najčulejšie stonky vyskočia pokojne o jeden meter iba za deň! Zaujíma tak čestné miesto na zozname ekologických materiálov. Zababušíte sa tak bez ďalších okolkov a užijete si hrejivý dotyk s každým prikrytím.

- Anketa

AKÝ MATERIÁL OBLIEČOK PREFERUJETE?

Odpovedalo 0 ľudí  

Flanel
0%
Ľan
0%
Organická bavlna
0%
Tencel™ Lyocell
0%
Hodváb
0%
Bambus
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní