Je tuhý dezodorant účinný v boji proti poteniu? Toto by ste mali o ňom vedieť!

Je tuhý dezodorant účinný v boji proti poteniu? Toto by ste mali o ňom vedieť!

Vedeli ste, že osobná hygiena je jedným z najdôležitejších a zároveň aj jedným z najviac zanedbávaných aspektov nášho života? Ak by sme si začali prepočítavať, koľko času venujeme sebe, asi by sme boli všetci zaskočení a prekvapení, pretože to číslo by nebolo vysoké. V dnešnej dobe viac času venujeme práci, aby sme mali dostatok financií na bývanie, stravu, zážitky, oblečenie, spotrebný tovar a popritom si aj niečo ušetrili. V druhom rade sa venujeme rodine, staráme sa o domácnosť a všetko okolo toho. Na seba myslíme až v poslednom rade. Aj taký kúpeľ je skôr len za odmenu než pravidelná rutina. Častejšie si doprajeme rýchlu sprchu a s únavou padáme do postele.

No na hygienu by sme si mali nájsť čas vždy. Rovnako, ako sa staráme o našu pleť, tak by sme sa mali starať aj o pokožku celého tela, nevynímajúc pokožku v podpazuší. Telesný zápach spôsobujú baktérie žijúce na povrchu našej pokožky. Tie vylučujú kyslý zápach, ktorý môže byť pre mnohých z nás nepríjemný. Preto používame dezodoranty, ktoré dokážu potlačiť potenie a rovnako aj prekryť samotný zápach.

roll-on dezodorant

Zdroj: Shutterstock®

Základné druhy dezodorantov a ich účinky

Dezodorant v spreji – najčastejšia voľba mnohých z nás, a to vďaka jednoduchosti jeho použitia. Stačí potriasť nádobkou a dezodorant nastriekať do podpazušia. Treba však myslieť na to, že je potrebné nechať dezodorant poriadne vsiaknuť, aby nevsiakol do oblečenia a nevytvoril žlté škvrny v podpazuší.

Roll-on dezodorant – jeho praktickosť tkvie v balení, ktoré si môžete vziať kamkoľvek so sebou. No okrem balenia jeho výhody spočívajú aj v konzistencii. Ide o tekuté gélové prípravky, ktoré sa rýchlo do pokožky absorbujú. Na rozdiel od aerosólov roll-ony neobsahujú zložky, ktoré by na povrchu pokožky zanechávali púdrovú vrstvu a biele stopy. Ich výhodou je aj fakt, že sú vyrobené na vodnej báze a vydržia o niečo dlhšie než dezodoranty v spreji.

Gélový dezodorant – ide o číry gél, ktorý stačí naniesť do podpazušia a nechať pôsobiť. Na rozdiel od roll-onov sú gélové dezodoranty hustejšie (gélovitejšie), preto ich stačí nanášať v skutočne malom množstve.

Zaujme ťa: Helichrysum (slamienka) ako kvet večnej krásy: Ako nám prospieva?

MELEM tuhé dezodoranty

Zdroj: Pretelo.sk

Tuhé dezodoranty sú na piedestáli

Samostatnou kategóriou sú tuhé dezodoranty, ktoré sú aktuálne najpopulárnejšie a najviac obľúbené, predovšetkým tie s prírodným zložením. Totižto čoraz viac sledujeme zloženie prípravkov, ktoré používame a snažíme sa vyhýbať takým, ktoré obsahujú zložky škodiace nám i životnému prostrediu.

Napriek tomu, že tuhé dezodoranty môžu byť podobné tým gélovým, ide zvyčajne o krémové tyčinky, ktoré sú dostatočne jemné na to, aby kĺzali po podpazuší. Najideálnejšie je nanášať alebo kĺzať s nimi po pokožke smerom hore a dole, aby ste dezodorantom pokryli celú oblasť podpazušia. Odporúča sa chvíľku počkať (pár sekúnd), aby sa dezodorant do pokožky absorboval a nenechal na oblečení fľaky. Treba si však uvedomiť len jedno, dezodoranty nepotláčajú potenie, ale skôr prekrývajú zápach, ktorý vytvárajú baktérie v podpazuší.

Ich výhodou však je praktické balenie, ale aj diskrétnosť nanášania. V podstate si môžete tuhý dezodorant vziať kamkoľvek so sebou a aplikovať do podpazušia, nech ste kdekoľvek.

Ak hľadáte účinný tuhý dezodorant bez obsahu parabénov, alkoholu a hliníkových solí, tak nahliadnite do ponuky značky MELEM dostupnej na pretelo.sk. V ponuke nájdete prírodné tuhé i roll-on dezodoranty, ktoré obsahujú prírodné zložky. Sú obohatené o oleje, ako je ryžový olej, olej zo slamienky, ružový olej a ďalšie vzácne oleje. Ktorý bude váš?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní