Minimalistická starostlivosť o pleť - čo to znamená?

Minimalistická starostlivosť o pleť - čo to znamená?

Menej je niekedy viac. Minimalistický štýl nemusíte využívať len v módnych trendoch či pri dizajnovaní vášho bytu. Skúste ho využívať aj pri starostlivosti o vašu pleť a pokožku. S našími tipmi vám pravidelná rutina v oblasti skincare pôjde hravo.

Správna a efektívna starostlivosť o pleť si nevyžaduje mať plnú skrinku či nočný stolík rôznych kozmetických prípravkov. Často sa necháme zlákať na nádeje v krásnom obale, ktoré sľubujú našej pleti omladenie, dokonalé vypnutie či nebodaj razantné zmeny problematickej pleti. Odolať je ťažké, preto sa nám hromadí množstvo flakónov a nádobiek s kozmetikou, ktorú otvoríme a použijeme sotva raz či dvakrát. Vymeňte nádobky, ktoré sú preplnené a nasiaknuté chémiou, za pár kozmetických produktov, ktorých obsah stojí za to!  

Pozri aj: Starostlivosť o vlasy: Nepodceňujte ju v žiadnom kroku a nechajte vaše vlasy zažiariť!

Minimálna starostlivosť o pleť s maximálnym efektom

Určite sa pýtate - Aký produkt používať a kedy? S čím ho môžem kombinovať a v akom poradí? Poďme pekne po poriadku, lebo nie je jedno, aké prípravky by sme mali používať ráno a aké večer. 

Ranná starostlivosť o pleť

Minimálna ranná starostlivosť o pleť si nevyžaduje množstvo produktov. Dôležité je čistenie, hydratácia a SPF. Ak do tejto rutiny primiešate aj sérum podľa typu pokožky, neurobíte nič negatívne. 

Pleť si ráno opláchnite vlažnou vodou. Len čistá voda však nedokáže úplne odstrániť mastný film z pokožky, preto je dobré ráno použiť aj tzv. cleanser, čiže čistiacu emulziu, ktorá zbaví pleť nečistôt a zanecháva pokožku hladkú a hydratovanú. 

Po dôkladnom vyčistení pleti môžeme pristúpiť k ďalšiemu kroku - hydratácii. V tomto kroku je dobré mať hydratačný krém alebo sérum, ktoré obsahujú prímesy kyselín a pokožku hydratujú, regenerujú a dostatočne vyživujú. Pred  nanesením môžete aplikovať iné séra pre zdravšiu pleť. 

Ako posledný krok a ochranu zdravia vašej pokožky je výborné ráno aplikovať produkt s obsahom SPF. Kozmetický prípravok s obsahom SPF je často podceňovaný, no ak vám skutočne záleží na prevencii tvorby vrások či pigmentových škvŕn, tento krok určite nevynechajte ani v zimnom období, prípadne ak sa vám zdá, že je vonku zamračené. Skvelou voľbou sú produkty firmy The Ordinary.

Odporúčame: Hliva ustricová – TOP 7 pochúťok, ktoré si z nej môžete pripraviť

Večerná skincare rutina

Základom starostlivosti o pleť je čistenie - áno, platí to aj večer. Bez efektívneho čistenia nemá zmysel aplikovať na pleť ďalšie prípravky. Po dôkladnom odlíčení použite cleanser - pokojne to môže byť ten istý prípravok, ktorý používate ráno. Tvár zľahka osušte uterákom, ktorý na pleť len jemne prikladajte.

Do večernej rutiny môžete raz alebo dvakrát za týždeň pridať aj peelingové kyseliny alebo masky na tvár, ktoré odstraňujú nečistoty, odumreté kožné bunky a regulujú sekréciu kožného mazu, prípadne vás zbavia neobľúbených čiernych bodiek. 

Následne pleť hydratujte sérom, ktoré je určené na konkrétny problém, ktorý chcete vyriešiť. Ak sa chcete “zbaviť” vrások, odporúčame produkty s vitamínom A, C, prípadne s retinolom, ktorý má výborné anti aging vlastnosti. 

Na záver nesmie chýbať obľúbený hydratačný krém alebo olej s prímesou kyseliny hyalurónovej alebo Q10 a voilá, máte hotovo. 

Väčšinu kozmetických prípravkov využijete ráno aj večer, takže vám stačí skutočne len pár produktov, ktoré sa postarajú o vašu pleť. Dôležité je si na takúto rutinu zvyknúť, no časom uvidíte výsledky a nebudete ľutovať, ak si ráno privstanete, prípadne ak si večer po náročnom dni doprajete malý relax s maskou ešte pred spaním. 

S krásnou a zdravou pleťou vpred!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní