Neviete ako zastaviť nadmerné vypadávanie vlasov?

Neviete ako zastaviť nadmerné vypadávanie vlasov?

Vlasy patria k základným črtám, ktoré si všimneme na človeku takmer okamžite. Mnohé ochorenia však môžu spôsobovať syndróm ich nadmerného vypadávania, ktorý dokáže riadne potrápiť. Ako ho zastaviť a podporiť rast nových vlasov?

Mierna strata vlasov je prirodzenou súčasťou vlasového cyklu. Človeku denne prirodzene vypadne okolo 50-100 vlasov. Nadmernejšia strata vlasov sa môže prejaviť najmä pri nedostatku vitamínov, nadmernom strese či ako sprievodný jav rôznych ochorení. Ako vypadávanie včas zastaviť?

1. Zvoľnite tempo

Stres sa podpisuje nielen na našom zdraví, ale aj na zdraví našich vlasov. Preto ak ste spozorovali  nadmerné vypadávanie vlasov, zvážte aj túto alternatívu a naordinujte si na chvíľu oddych. Ak je vaše pracovné tempo príliš rýchle, skúste ho kompenzovať pravidelným cvičením jogy alebo relaxáciou.

Odporúčame: Sezamový olej a jeho použitie – pomocník v kuchyni, pre pleť i zuby

vitamíny na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

2. Doplňte vitamíny telu i vlasom

Nadmerné vypadávanie vlasov býva často spojené s nedostatkom potrebných vitamínov v tele i vo vlasoch. Vitamíny ako zinok, vitamín A, C alebo E môžete doplniť vo forme tabletiek alebo či rôznych doplnkov stravy. Čo sa týka samotných vlasov, je vhodné používať šetrné prípravky, ktoré dokážu vďaka zloženiu navrhnutom odborníkmi pomôcť nielen vypadávanie zastaviť, ale tiež podporiť samotný rast nových vlasov.

3. Konzumujte vyváženú stravu

Vyvážená strava je základom pevného zdravia a tiež zdravých vlasov. Podľa výskumníkov strava bohatá na proteíny, vitamíny A, C, E a D zabraňuje vypadávaniu vlasov a napomáha rastu nových. Preto do svojho jedálnička okrem rýb zaraďte aj vajíčka, orechy, fazuľu, nízkotučné mliečne výrobky, kuracie a morčacie mäso, špenát, sladké zemiaky a rôzne semienka. Nezabúdajte na dostatok čerstvej  zeleniny a ovocia. Z ovocia voľte najmä bobuľoviny a avokádo.

4. Zvoľte vhodné prípravky na vlasy

Pravidelná a adekvátna starostlivosť o vlasy je veľmi dôležitá nielen pre zastavenie vypadávania vlasov, ale aj na podporu rastu nových a zdravých vlasov. Vlasy je vhodné pravidelne umývať a tiež im dopriať aspoň raz týždenne vlasovú masku. Pre ošetrovanie vlasov voľte prípravky, ktoré boli odborníkmi vytvorené na podporu rastu vlasov.

Odporúčame: Makový olej a jeho účinky – prečo je vhodný nielen pre ženy v menopauze?

úprava vlasov

Zdroj: Shutterstock®

5. Vyhnite sa nadmernému namáhaniu vlasov

Prílišné fénovanie, kulmovanie alebo žehlenie vlasov, ich zbytočne vysušuje a môže prispievať k zvýšenému vypadávaniu. Takisto časté farbenie dokáže poškodiť štruktúru vlasov. Ak trpíte nadmerným vypadávaním vlasov, zvoľte nekomplikovaný účes a vlasy pravidelne odľahčujte zastrihávaním.

6. Masáž hlavy

Masáž hlavy je veľmi príjemná. Avšak málokto si uvedomuje, že dokáže byť aj nápomocná pri raste nových vlasov. Masáž je potrebné pravidelne opakovať. Najvhodnejšie je absolvovať ju denne aspoň na pár minút.

Vypadávanie vlasov je sprievodným javov mnohých ochorení, avšak často je spojené najmä so zvýšeným stresom a nesprávnou životosprávou. Ak vám zmena v týchto bodoch nepomôže, konzultujte vypadávanie vlasov s odborníkmi a lekárom.

Odporúčame: Čo spôsobuje nadmerné vypadávanie vlasov? Tu je 10 častých vinníkov!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní