KVÍZ: Orgány v tele človeka – ako dobre sa vyznáte v ľudskej anatómii?

KVÍZ: Orgány v tele človeka – ako dobre sa vyznáte v ľudskej anatómii?

Ľudské telo môžeme označiť za veľmi zložitý a komplikovaný stroj, ktorého najmenšie súčiastky sa spájajú do väčších úsekov a nakoniec do jednotného dokonale spolupracujúceho celku. Naše telo je súborom orgánov a orgánových sústav, ktoré tvoria ľudský organizmus. Zvonku rozoznávame na tele človeka hlavu, krk, trup a končatiny, no ak sa na telo pozrieme zvnútra, rozlišovať môžeme viacero anatomických sústav.

O prúdenie krvi, okysličovanie buniek a tkanív sa stará obehová sústava. O príjem, spracovanie a vylučovanie potravy zase tráviaci systém. Svoje funkcie tiež napĺňa dýchacia či nervová sústava a niekoľko ďalších. Náš kvíz odhalí, čo všetko o svojom tele a dôležitých orgánoch viete a ktoré fakty vám nie sú až tak známe. 

Viete, ako fungujú vaše orgány?

Svoje telo by sme mali podľa možnosti čo najlepšie poznať. Ak vieme, ako aspoň približne funguje, budeme mu lepšie rozumieť a budeme chápať, čo sa s ním v určitých prípadoch deje. Čo všetko viete o svojom mozgu, srdci, slezine, pľúcach, pankrease, obličkách či iných neoddeliteľných častiach ľudského tela? Preverte svoje vedomosti v našom kvíze. Zvládnete získať plný počet bodov? Držíme palce!

Skúste ďalší kvíz: Baktérie a vírusy – máte o nich dostatok vedomostí?

  • Kvíz: Orgány ľudského tela

  • 1 / 10

Ktorý orgán ľudského tela je najväčší?

  • pečeň
  • koža
  • pľúca
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní