Neviete, čo pripraviť na raňajky? Skúste zdravé jablkové lievance!

Neviete, čo pripraviť na raňajky? Skúste zdravé jablkové lievance!

Na raňajky sa skutočne oplatí nájsť si čas každé jedno ráno. Prvé jedlo dňa nám po dlhom spánku doplní potrebnú energiu a všetky živiny, ktoré sú nevyhnutné pre správnu funkciu organizmu. Ochráni nás aj pred neskoršími návalmi hladu. Cez týždeň máme času na prípravu raňajok spravidla pomenej, preto sú skvelou voľbou jedlá, ktoré je možné pripraviť raz-dva. Natretie pečiva zdravou nátierkou či zaliatie cereálií mliekom nie je časovo náročné. Naopak cez víkend si mnohí z nás vychutnávajú pomalšie rána, kedy je čas pripraviť si nejaké honosnejšie raňajky. Napríklad takú chutnú omeletu so zeleninou odmietne asi málokto. Ak však obľubujete sladké, určite by vám deň hneď zrána zlepšili napríklad lievance.

Verte, že i tie sa dajú pripraviť na zdravý spôsob. Stačí nepoužiť rafinovaný biely cukor a bielu múku. Miesto toho je vhodné zvoliť celozrnný druh múky a nejaké zdravšie sladidlo v primeranom množstve, napríklad kvalitný med, javorový sirup či stéviu. Ak sme vás navnadili na chutné lievance, neváhajte vyskúšať dnešný recept na zdravé jablkové lievance zo špaldovej múky. Vďaka jablkám budú lievance šťavnaté a plné vitamínov. Jablká obsahujú vitamín C, viaceré vitamíny skupiny B aj veľké množstvo vlákniny, ktorá zabezpečí pravidelné vyprázdňovanie. Vďaka použitiu celozrnnej múky vás lievance dokonale zasýtia a doplnia telu i viaceré minerály a stopové prvky. Ako pripraviť jablkové lievance rýchlo a jednoducho?

Odporúčame vyskúšať: 3-krát recept na raňajkovú kašu: Začnite deň chutne a zdravo!

recept na lievance

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 2 stredne veľké jablká
  • 1 šálku celozrnnej špaldovej múky
  • 1/2 hrnčeka mlieka (klasického alebo rastlinného)
  • 1 vajce
  • 1 – 2 PL medu (prípadne javorového sirupu alebo iného zdravšieho sladidla)
  • štipku soli
  • 1/2 sáčku kypriaceho prášku do pečiva
  • trochu mletej škorice
  • kokosový olej na smaženie

Postup prípravy:

  • Ako prvé si jablká očistíme a nahrubo nastrúhame.
  • Do misky k jablkám pridáme múku, vajce, prášok do pečiva, soľ, med (či iné sladidlo) a podľa chuti mletú škoricu.
  • Premiešame a postupne pridávame mlieko. Výsledné cesto by malo byť primerane husté. Ak budú jablká dostatočne šťavnaté, stačí priliať i menej mlieka.
  • Všetko dôkladne vymiešame a postupne pripravíme lievance na panvici s rozpusteným kokosovým olejom (prípadne olivovým).
  • Hotové lievance podľa chuti dozdobíme a môžeme podávať. Dobrú chuť!

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní