Ako sa zbaviť negativity v živote? Máme tajný recept na optimizmus!

Ako sa zbaviť negativity v živote? Máme tajný recept na optimizmus!

Zdá sa, že úzkosť a depresia sú novými epidémiami tohto storočia, pretože ľudí, ktorí na ne trpia, neustále pribúda. Vzniká vtedy, keď ľudia myslia len na negatívne a zlé veci a zabúdajú na to, že existuje aj pozitívno. Zároveň však pacienti s úzkostnými poruchami úplne podceňujú svoju vlastnú schopnosť zvládať zlé udalosti v živote. A tak vzniká úzkosť a vo veľa prípadoch je za ňou v tesnom závese aj depresia. Ako sa teda zbaviť negativity v živote? Máme tajný recept na optimizmus!

Byť optimickejší pomáha

Odborníci sa zhodujú na tom, že úzkostné pocity a stavy dokáže účinne redukovať optimizmus. Zvýšiť jeho dávku v živote môže byť ale pre človeka s úzkosťou skoro ako „mission impossible”, teda nemožná misia. Treba sa však snažiť. Kľúčom je pozerať sa na negatívne udalosti ako na dočasne zlú situáciu, nie ako totálne zničený život či budúcnosť. Presne takto totiž vnímajú problémy v živote ľudia s úzkosťami a depresiami – ako situácie bez riešenia a bez východiska.

Pozri aj: Rozprávanie sa so sebou: Neuveríte, čo samovrava dokáže!

ako myslieť pozitívne

Zdroj: Shutterstock®

Ako byť pozitívnejší?

Aj keď bojujete s úzkosťou, depresiou alebo temnými myšlienkami, byť optimistickejšími naozaj nie je nemožné. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu vrátiť sa na správnu, resp. pozitívnejšiu cestu vaším životom.

  • Zmeňte svoje myslenie. Ako to už býva, človek by mal začať od seba. V tomto prípade musíte úplne zmeniť svoje myslenie a nastavenie. Vráťte sa k negatívnej situácii vo vašom živote a zmeňte svoje myslenie na pozitívnejšie. Vnímajte ju ako možnosť zlepšiť sa a zlepšiť svoj život, zdokonaliť sa a všeobecne sa posunúť ďalej. Nikdy problémy nevnímajte ako koniec sveta. A pozerajte sa na činnosti každého dňa inak. Nehovorte si, že musíte ísť do práce, ale že ste natoľko šťastným človekom, že môžete ísť do práce.
  • Obklopte sa správnymi ľuďmi. Ak sa obklopíte negatívnymi ľuďmi, negatívnymi aj zostanete. Obklopte sa optimistami, ktorých myslenie sa na vás časom nalepí. Pomáha aj mať v okolí ľudí, ktorí vás milujú, ktorí vo vás evokujú bezpečie a pokoj.

Bude sa ti páčiť: Doplnková liečba rakoviny: Dokáže očakávané zázraky?

prečo sa viac usmievať

Zdroj: Shutterstock®

  • Prestaňte sa báť. Zanechajte za sebou katastrofické scenáre a prestaňte sa neustále báť toho, čo by sa mohlo stať. Ak k negatívnej situácii v živote naozaj príde, naučte sa ju zvládať a v každom prípade si dôverujte. Dokážete to.
  • Vnímajte okolitý svet. Niekedy je dobré sa v zhone zastaviť a pokochať sa okolitým svetom. Sadnite si cestou do práce na lavičku a pozerajte sa na prírodu, padajúce lístie alebo kvitnúce kvety.
  • Viac sa usmievajte. Akokoľvek bazálne to znie, úsmev robí divy.

Inšpiruj sa: Aké typy vrások existujú, čo hovoria a ako ich dostať pod kontrolu?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní