Tipy na domáci relax: Vyskúšate kúpeľ či radšej knihu?

Tipy na domáci relax: Vyskúšate kúpeľ či radšej knihu?

Keď prídeme domov z práce, často to neznamená, že začneme oddychovať, ale namiesto toho sa venujeme mimopracovným povinnostiam. Samozrejme aj to je potrebné, ale neznamená to, že každé voľné miesto vo vašom harmonograme by ste mali automaticky niečím zapĺňať. Je potrebné si vedieť nájsť čas aj na relax.

Horúci kúpeľ, krátke zdriemnutie, či dobrá kniha?

Mnohí ľudia majú predstavy o relaxe, ktoré výlučne zahŕňajú pobyt pri mori, vo wellness hoteli a podobne. Keď však príde na relax doma, nevedia ako naozaj zrelaxovať a často končia pred telkou, či na sociálnych sieťach. Ako si teda dopriať výdatný oddych aj doma?

Začnime domácim „wellnessom“, ktorý predstavuje horúci kúpeľ. Okrem napustenej vane vám takýto relax spríjemní napríklad podhlavník z mäkkého polyuretánu, pár lyžíc hrubozrnnej morskej soli, niekoľko kvapiek vonného oleja, či lupene ruží, alebo sušené bylinky.

Aj keď niekto sa díva cez prsty na ľudí, ktorí si doprajú krátke zdriemnutie aj počas dňa, rozhodne na tom nie je nič zlé. Krátke zdriemnutie v trvaní 20 – 30 minút alebo alternatívne polhodinka, či hodinka venovaná dobrej knihe predstavujú pre mozog skvelý oddych od povinností. Leňošky, otomany, či pohodlné relaxačné kreslá sú na takýto oddych ako stvorené.

Odporúčame: Alergia na nikel – ako sa prejavuje a ako predísť ťažkostiam?

Oddýchnete si skôr pri meditácii alebo pri niečom aktívnejšom?

Pracovné a ďalšie povinnosti často predstavujú priveľkú záťaž na našu myseľ. Preto je dobré vedieť si ju „vyčistiť“. Niekomu na to stačí chvíľka pokoja a teplý čaj osladený zdravým manuka medom, pre niekoho bude efektívnejšie ak si vyskúša meditáciu.

Opomenúť nesmieme ani aktívny oddych, napríklad cvičenie. To vás nielenže dostane do dobrej kondície, ale zároveň vyplavuje endorfíny, hormóny šťastia. Aby ste však nemuseli nikam chodiť, zacvičiť si môžete aj doma. A nepotrebujete ani veľa priestoru a množstvo vybavenia. Stačí podložka a jednoduché náčinie ako posilňovacie gumy, či jednoručné činky.

Odporúčame: Čierna šošovica beluga – prečo ju rozhodne zahrnúť do jedálnička?!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní