TOP recepty s ovsenými vločkami: Ako ich pripraviť zdravo a chutne?

TOP recepty s ovsenými vločkami: Ako ich pripraviť zdravo a chutne?

Ovsené vločky predstavujú veľmi zdravú potravinu, ktorá je vítanou súčasťou každého zdravého jedálnička. Mnohým však nie sú úplne pochuti. Problém je v mnohých prípadoch v tom, že ich človek vlastne ani nevie používať pri varení či pečení. Samy osebe nemajú nejakú špecifickú či lahodnú chuť. Ovsené vločky zaliate mliekom na raňajky asi nikomu nevyčarujú úsmev na tvári ani krajší deň. Pri správnom použití však z nich môžete vykúzliť rozličné dobroty. My vám dnes prinášame hneď 5 receptov s ovsenými vločkami, ktoré sa podľa nás oplatí vyskúšať!

Prečo jesť ovsené vločky pravidelne?

Než sa pustíme do varenia s ovsenými vločkami, môžeme si ešte povedať, prečo sa ich vlastne oplatí zaradiť do jedálnička. Sú zdrojom mnohých potrebných látok. Telu doplnia bielkoviny, zložené sacharidy a vlákninu. Sú bohaté na rôzne minerály, najmä draslík, mangán, fosfor či horčík, taktiež na viaceré vitamíny skupiny B. Ovsené vločky sa oplatí zaradiť do jedálnička pri problémoch s vysokým cholesterolom. Taktiež podporujú pravidelné vyprázdňovanie a prispievajú k prevencii zápchy. Ovsené vločky človeka skvelo zasýtia, navyše majú priaznivý vplyv aj na nervový systém. A čo všetko sa z nich dá vykúzliť? Čo tak vyskúšať zdravú pizzu z ovsených vločiek alebo jednoduché muffiny? Recepty nájdete v galérii!

- Recepty s ovsenými vločkami
1 z 5

1. Jablková ovsená kaša

Pripravíme si 250 ml mlieka (môže byť rastlinné), 7 PL ovsených vločiek, 2 PL medu, 1/4 ČL mletej škorice, 1 jablko, obľúbené oriešky. Do menšieho hrnčeka dáme mlieko, ovsené vločky a najemno nastrúhanú polovičku jabĺčka. Privedieme k varu a za stáleho miešania počkáme, kým nám kaša zhustne. Dochutíme medom aj mletou škoricou a odstavíme. Pri podávaní posypeme hrsťou obľúbených orieškov a pridáme na kocky nakrájanú druhú polovicu jablka. Nebojte sa však experimentovať. Jablko môžete vymeniť za hrušky, banán či bobuľové ovocie.

Pozri aj: Aké sú účinky ľanového oleja? Tu je 5 dôvodov, prečo ho používať!

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní