Zdravé maškrtenie bez výčitiek? Skúste recepty na zeleninové čipsy!

Zdravé maškrtenie bez výčitiek? Skúste recepty na zeleninové čipsy!

V dobe, kedy je zdravý životný štýl v popredí viac ako inokedy ide nezdravé mlsanie akosi (a chvalabohu) bokom. Ten, kto v obchode ešte stále siahne po mastných zemiakových čipsoch zrejme netuší, že pochutiť si pri dobrom filme či seriáli môžeme aj na zdravých dobrotách vyrobených doma. Nejde pritom ani o žiadne zložité postupy plné neznámych ingrediencií. Prinášame vám recepty na zeleninové čipsy, ktoré za tie kupované už nikdy nevymeníte!

Bez zbytočnej soli a tuku

Čo je na domácich zeleninových čipsoch úplne najlepšie? Dokážete si ich pripraviť bez zbytočnej soli a tuku, čo sú ingrediencie, ktoré môžeme v kupovaných čipsoch počítať na kvantá. V neposlednom rade na ne nepotrebujete nič špeciálne a v podstate ich zostrojíte z toho, čo máte práve doma v špajzi či v chladničke. Domáce čipsy sú veľmi vďačné aj na oslavy či párty, na ktoré k nim môžete pripraviť zdravý dip z gréckeho jogurtu a z trošky cesnaku alebo zvoľte dip podľa vlastnej chuti.

Inšpiruj sa: Recept na zdravé raňajkové muffiny 3x inak: Naslano aj nasladko!

- Recepty na zeleninové lupienky
1 z 3

Cukinové čipsy

Vynikajúce čipsy z cukiny si pripravíme z jedného kusu väčšej cukiny, ktorú si nastrúhame na strúhadle na tenučké kolieska. V mise cukinu zmiešame s lyžicou sladového octu, 1,5 lyžicou olivového oleja a necháme postáť 10 minút. Kolieska cukiny rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a posolíme. Následne pečieme pri 200 °C 2 a pol hodiny dozlata a dochrumkava. V polovici pečenia cukiny otočíme. Po vytiahnutí z rúry necháme úplne vychladnúť. 

Náš tip! Cukinové čipsy podávajte s jogurtovým dresingom zmiešaným s cesnakom.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní