Ako na lepšiu formu i pocit z vlastného tela?

Ako na lepšiu formu i pocit z vlastného tela?

Dnes už našťastie vôbec neplatia predsudky z minulosti o tom, že fitness centrá či skupinové tréningy sa spájajú s mužskou populáciou. Dnes už nie je nič výnimočné, ak na skupinových cvičeniach vidíme viac žien než mužov. 

Aj preto je konečne téma formovania postavy či budovania svalov témou oboch pohlaví. Ako teda na lepšiu formu a čo najlepší pocit zo svojho tela? Nečakajte zázračné recepty z klobúka, skôr budeme zdôrazňovať komplexnú snahu a starostlivosť o seba.

Začína sa to už skoro ráno

Na budovaní lepšej formy, svalovej hmoty či celkovo lepšieho pocitu zo svojho tela je krásne, že úspešní sú tí, ktorí sa naozaj snažia. Ako sme už spomenuli, neexistuje žiadny čarovný prútik. Preto sa celý proces jednoducho nedá oklamať.

Všetko sa začína už skoro ráno pri vašom zobúdzaní sa a vstávaní z postele. Či už vás ráno čaká tréning alebo prechádzka so psom, prípadne cesta do školy, alebo práce, vždy záleží na tom, čo ráno prijmete a svojmu telu poskytnete.

Ako to kombinovať s cvičením?

Ak teda túžite po pevnejšej postave či náraste svalovej hmoty, nestačí len cvičiť alebo len správne jesť. Ide to totiž ruka v ruke, sú to obrazne povedané spojené nádoby. Ilustrujme to teda napríklad na rannom tréningu, ktorý mnohí obľubujú.

Ranné cvičenie má naozaj niečo do seba - predstavuje výborný štart do dňa a dobrý pocit, že už zrána máme odtrénované to, čo sme si nastavili.

Odporúčame: Cviky na nafúknuté brucho a ďalšie rady, ktoré zaručene fungujú!

Obľúbený výživový doplnok - proteín

Pri snahe o budovanie svalov sa popri cvičení zíde pridať do stravy aj bielkoviny. Proteíny predstavujú naozaj obľúbené výživové doplnky, samozrejme, treba ich dávkovať s rozumom, resp. konzultovať so svojím lekárom. Rovnako je dobré dbať na výber konkrétneho proteínu podľa zloženia či jeho účelu.

Z pohľadu rýchlosti vstrebávania do organizmu sú najpopulárnejšie srvátkové proteíny. Môžete si ich dať pred tréningom na zasýtenie a dodanie energie počas cvičenia, a to ideálne 20 minút pred. Alternatívou je dať si proteín po tréningu, keď naopak svaly pracujú s informáciou získanou počas cvičenia, a práve vďaka dodaniu bielkovín môžete dodať telu to, čo potrebuje a pozitívne vplývať na rast svalovej hmoty.

Okrem nich sú obľúbené aj kazeínové proteíny, vhodné skôr pred spaním, ale taktiež sú tu aj špecifické proteíny na rast svalov.

Strava, spánok a tréning

Sami vidíte, aké je to všetko komplexné – treba kombinovať správne a vhodné cvičenie, vyváženú stravu, dostatok spánku i prípadné vhodné doplnky, napríklad aj vo forme spomínaného proteínu. Taktiež pri športe môže byť kľúčová napríklad vhodná športová obuv, a to pre čo najlepší zážitok z tréningu i zníženie rizika zranenia. Proces totiž jednoducho neoklamete. Naopak, ak budete poctiví, vráti sa vám to vo forme výsledkov.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní