Masážne loptičky – perfektný darček na uvoľnenie svalstva

Masážne loptičky – perfektný darček na uvoľnenie svalstva

Kto by nemal rád príjemnú masáž, ale bohužiaľ, nie vždy máme čas a možnosť ísť k masérovi… Našťastie existuje riešenie na rýchlu a účinnú svojpomocnú masáž, ktorú zvládneme aj sami doma. Ak chcete niekoho potešiť praktickým, užitočným darčekom, masážne loptičky sú ideálnym kandidátom.

Z akých druhov si môžete vyberať?

Masážnych loptičiek existuje viacero druhov: loptičky a dvojité loptičky, valčeky… Okrem toho si môžete vyberať z viacerých stupňov tvrdosti a materiálov v závislosti od častí tela, na ktoré sú určené. Nie je vhodné masírovať príliš citlivé tkanivo veľmi tvrdou loptičkou. Penové loptičky bývajú zvyčajne mäkké a ľahké, silikónové tvrdšie a ťažšie. Začiatočníkom sa odporúča začať s hladkými mäkkými loptičkami a dvojitými loptičkami, s nimi nemáte čo pokaziť.

Loptičky môžete používať na celej ploche tela. Dvojité loptičky a valčeky sú ideálne na uvoľnenie svalov chrbtice a končatín. Malá loptička s hrotmi je výborná na stimuláciu chodidiel a dlaní, ale aj na uvoľnenie drobných svalových partií.

Náš tip: Masážne loptičky za super ceny nájdete tu: https://hop-sport.sk/masazne-lopticky/

Masážne loptičky sú nenahraditeľné pri športovaní

S masážnymi loptičkami si dokážete pred športovým výkonom zahriať svalstvo a pripraviť problémové oblasti na zvýšenú záťaž. Takisto po tréningu si s loptičkami viete dopriať masáž, vďaka ktorej urýchlite regeneráciu svalov. Stláčaním a masážou svalov a svalových fascií na ich povrchu sa uvoľňujú a odplavujú škodlivé látky a dochádza tiež k lepšiemu prekrveniu svalov, vďaka čomu sa rýchlejšie odplavia škodlivé látky a svaly sa zregenerujú.

Pravidelná masáž svalov zabezpečí, že budete menej cítiť bolesť, napätie a tuhnutie v svalstve, ale postará sa aj o zvýšenie elasticity svalov, čo má za následok zväčšenie možného rozsahu pohybu.

Masážne loptičky na boj s celulitídou

Večný problém takmer každej dámy - celulitída. Využite každú voľnú chvíľku, či už je to sledovanie seriálu na gauči, sedavá práca za počítačom alebo relax vo voľnom čase na príjemnú a užitočnú masáž. Spevniť a vypnúť pokožku môžete masážnymi loptičkami a valčekmi. Tie stimulujú krvný obeh, aby sa odpadové látky zadržiavané v tkanivách, ktoré sú zodpovedné za pomarančovú kožu, ľahšie odplavovali von z tela. Anticelulitídna masáž dokáže podporiť aj aktiváciu tvorby kolagénu a elastínu, čím sa vďaka pravidelnej masáži časom viditeľne spevní pokožka.

Efekt anticelulitídnej masáže podporíte aj vhodnou starostlivosťou, napríklad použitím hydratačného alebo spevňujúceho anticelulitídneho telového mlieka či krému. Netreba zabúdať ani na dostatočný pitný režim a pravidelný pohyb.

Pozri aj: TOP pomôcky na cvičenie v pohodlí domova – do ktorých 7 investovať?

Komu sa zídu masážne loptičky?

Úplne každý môže benefitovať z pozitívnych účinkov, ktoré majú masážne loptičky na naše telo. Dokonca sa používajú aj pri rehabilitáciách po úrazoch. Ich použitie nie je vôbec zložité a bez problémov si s nimi poradí aj začiatočník. Masážne loptičky vám pomôžu uľaviť od nadmerného stresu, ocenia ich aktívni ľudia aj ľudia so sedavým zamestnaním, preto mať ich zopár doma nie je nikdy zlý nápad.

Neprehliadni: Ako funguje diéta dlhého dychu? Je možné schudnúť dýchaním?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní