Ako sa vyznať v penových matracoch a aký majú vplyv na zdravý spánok?

Ako sa vyznať v penových matracoch a aký majú vplyv na zdravý spánok?

Zdravý spánok a príjemné ranné zobúdzanie sú snom nejedného z nás. Našťastie, dá sa dosiahnuť kvalitný a pokojný spánok pomerne jednoducho: pomocou toho správneho matraca. Vyznáte sa v penových matracoch a poznáte tie z pamäťovej peny? V čom sú ich najväčšie výhody a prečo sa vďaka nim skvele vyspíte?

Penové matrace a ich základné delenie

Penové matrace sú obľúbené vďaka svojmu univerzálnemu použitiu. Hodia sa totiž na každodenné spanie a pokiaľ nie je iná možnosť, dajú sa taktiež položiť na zem, a aj vtedy zaistiť pohodlie a potrebnú oporu vášmu telu počas spánku. Penové matrace sú rovnako veľmi pružné a vďaka tomu vhodné do polohovateľných postelí. Najčastejšie sa môžeme stretnúť s týmito typmi pien:

  • PUR pena,
  • studená pena,
  • pamäťová pena,
  • hybridná pena.

Typom penových matracov, na ktoré sa dnes chceme bližšie zamerať, sú práve matrace z pamäťovej peny.

Odporúčame: Káva môže mať negatívny vplyv na spánok. Kedy si dopriať poslednú?

matrace s pamäťovou penou

Zdroj: Shutterstock®

Matrace z pamäťovej peny sa perfektne prispôsobia

Najväčšia výhoda matracov vyrobených z pamäťovej peny je tá, že sa perfektne prispôsobia tvaru vášho tela. Vďaka tomu sú vhodné pre všetkých, ktorí trpia bolesťami kĺbov a chrbta. Avšak, pozor. Aj napriek tomu, že sú matrace z pamäťovej peny skvelé vo všetkých ohľadoch a ponúkajú špičkový komfort počas spánku, nie sú vhodné do detských postieľok.

Prečo? Deti neustále rastú, a preto potrebujú oporu, a nie matrac, čo sa prispôsobí tvaru a veľkosti ich tela, keďže behom pár dní nemusí byť už ani rovnaké. Práve preto sa pri zaobstaraní detskej postieľky vyvarujte kúpy matraca z pamäťovej peny. Vaša ratolesť by z neho totiž nemala taký pôžitok ako vy. Doprajte dieťaťu radšej vhodný matrac pre deti vyrobený zo studenej peny, čo mu bude oporou.

Luxusné matrace vám poskytnú spanie ako na obláčiku

Úplne revolučná technológia na poli matracov vyrobených z pamäťovej peny sú luxusné matrace Curem. Tie vznikajú nástrekom peny, čo má za výsledok to, že počas spania zažívate pocity porovnateľné s pocitom beztiaže. Vďaka kombinácii rôznych typov pien, ktoré sa líšia tuhosťou, je dosiahnutý sendvičový matrac, čo sa skvele prispôsobí tvaru vášho tela a uľaví vám od bolesti chrbta a kĺbov, pretože vášmu telu poskytne stabilnú oporu po celú dobu spánku.

Kde sa vlastne vzala pamäťová pena?

Zaujíma vás, ako pamäťová pena vlastne vznikla a kde sa začala používať? Za jej vynález môžeme poďakovať americkej spoločnosti NASA. Pôvodne sa totiž používala pri výrobe sedačiek, ktoré mali kozmonautom spríjemniť cestu do vesmíru. Neskôr sa pamäťová pena začala rozširovať taktiež v lekárstve a pri výrobe matracov. Ako sa totiž ukázalo, vďaka svojej elasticite, ktorá zaručuje, že sa pena vždy vráti do svojej pôvodnej polohy, dokáže skvele kopírovať tvar vášho tela, ale zároveň vo vás vyvolať pocit, že zaspávate na obláčiku.

Pozri aj: Čo ovplyvňuje zdravý spánok? Záleží na tom, v akej polohe spíme?

zdravý spánok

Zdroj: Shutterstock®

Ako si vybrať ten správny matrac z pamäťovej peny?

Pri výbere matraca z pamäťovej peny sa musíte rozhodnúť, aký tuhý typ vlastne hľadáte. Aj napriek tomu, že matrace z lenivej peny, ako sa pamäťovej pene niekedy hovorí, sú počas ležania mäkké a takmer ani neviete o tom, že na nich ležíte, delia sa rovnako ako ostatné typy podľa tuhosti. Existujú teda modely tuhšie, stredne tuhé a mäkšie. Všetky vám ponúknu skvelý komfort a pocit spania ako v bavlnke. Pokiaľ si však nie ste istí výberom, vychádzajte z vlastností matraca, ktorý vlastníte. Váhate? Navštívte najbližšiu predajňu matracov Curem a príďte si ich vyskúšať.

Pokiaľ si chcete dopriať kvalitný spánok, počas ktorého si budete pripadať ako v nebi, stavte na matrace z pamäťovej peny. Ponúknu vám zároveň oporu aj pocit beztiaže. Sú vhodné pre všetkých, ale taktiež pre tých, čo trpia bolesťami chrbta a kĺbov. Navyše sa hodia ako do klasických postelí, tak aj do tých polohovateľných.

Zaujme ťa: Najlepšia poloha na spánok podľa vedcov: Prečo preferovať TÚTO stranu?!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní