15-minútový ranný tréning: Lepšie sa deň naštartovať ani nedá!

15-minútový ranný tréning: Lepšie sa deň naštartovať ani nedá!

Ráno robí deň. Táto fráza je často omieľaná, a to pravdepodobne z toho dôvodu, že nemá ďaleko od pravdy. Naše ráno, a to, ako ho prežijeme, skutočne môže výrazne ovplyvniť náš celý deň. Ak človek ráno doslova vyskočí z postele, oblečie sa, pri väčšom šťastí do seba naleje pohár kávy a rozbehne sa do práce, nemožno sa čudovať tomu, že celý deň je akýsi uponáhľaný, chaotický či stresujúci. Rozhodne sa oplatí osvojiť si isté ranné návyky, vďaka ktorým bude každé ráno perfektným štartom do nového dňa. Na samotné ráno v prvom rade človeka pripraví dostatočne dlhý a kvalitný spánok. Do postele neváhajte zaľahnúť o takom čase, aby ste aj pri včasnom stávaní poskytli telu potrebný počet hodín oddychu a regenerácie.

A čo po prebudení? Ako prvé, okrem toalety a hygieny, by sme mali ráno myslieť na pohár vody. Naše telo po dlhom odpočinku potrebuje doplniť tekutiny. Pohár s vodou vás pokojne môže čakať už aj na nočnom stolíku, aby ste ho mali po otvorení očí hneď poruke. Mnohí po prebudení trávia ráno istý čas aj sledovaním sociálnych sietí. To práve nie je ideálny ranný návyk. Miesto toho radšej skúste meditáciu, počúvanie hudby alebo venujte pár minút plánovaniu, vďaka ktorému počas dňa stihnete všetko, čo potrebujete. Rozhodne však nezabúdajte na raňajky, ktoré telu doplnia potrebnú energiu. Vďaka tomu budete sústredenejší pri práci či štúdiu. Čo ďalšie môže pomôcť vylepšiť vaše ráno?

Krátke cvičenie pre lepší deň

Posunúť ráno na ďalšiu úroveň a vďaka tomu výrazne zlepšiť i kvalitu celého dňa nám môže pomôcť aj pohyb. Nie, nemusíte po prebudení zabehnúť hneď desať kilometrov alebo sa hodinu venovať posilňovaniu. Hlavne nie v prípade, ak ani nemáte zvyk pravidelne cvičiť vo väčšej miere. Avšak i kratšia a ľahšia rozcvička dokáže s naším telom a mysľou hotové zázraky. Niet sa však čomu čudovať. Naše telo je 6 až 8 hodín takmer nehybné, svalstvo a celý pohybový aparát odpočívali a regenerovali sa. Je tak viac než vítané, ak svoje telo po prebudení trošku účelne rozhýbeme cvičením. Pomôcť môže ranná joga či poriadny strečing.  

Po takomto ľahkom tréningu vás ohromí príval povzbudenia, energie, ale aj dobrej nálady. Zacvičiť si môžete aj s pomocou videa vyššie. Ide o ukážku rýchleho 15-minútového ranného tréningu, ktorý je o niečo menej intenzívny, no zároveň veľmi účinný. Vďaka tréningu rozprúdite krv a ponaťahujete aj posilníte svoje telo. Ak ráno nemáte čas na cvičenie, skúste si budík nastaviť aspoň o týchto pätnásť minút skôr a verte, že nebudete ľutovať. Povzbudzujúci pocit po rannom tréningu si skrátka zamilujete a možno sa aspoň krátke cvičenie po prebudení stane i vaším ranným návykom. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jarmila Michnáčová 31.05.21 08:41

JM
karma
-1.00

Vyzerá to super na ráno:)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní