Víkendy sú ako stvorené na výlety v prírode

Víkendy sú ako stvorené na výlety v prírode

Počasie je čoraz viac priaznivejšie a vám už pomaly nezostávajú žiadne výhovorky na to, aby ste počas víkendov sedeli doma. Každý krok navyše znamená lepšiu kondíciu, zvyšovanie imunity a pracovanie na svojom zdraví. Obujte sa do pohodlných topánok a vyrazte do prírody.

Pevná noha je zárukou dlhých trás

Vyčleňte si niekoľkokrát do mesiaca pár hodín počas víkendu na to, aby ste šli na výlet do prírody, na čerstvý vzduch a postupne môžete zvyšovať náročnosť či dĺžku prejdených trás. Stačí vám pevná turistická obuv, ktorá vám bude držať chodidlo a zvládnete spolu nerovnosti povrchu a výlety budú nezabudnuteľné.

Dobré topánky na turistiku nájdete spolu s ďalším športovým vybavením na Sportrysy.sk a presvedčte sa, že si kupujete taký model, čo vám v prípade dažďa nepremokne. Nezabúdajte na to, že čas aktívne strávený v prírode sa vám niekoľkonásobne vráti. Chôdza je najprirodzenejší pohyb pre človeka, tak ju začnite praktizovať častejšie a pracujte na svojom zdraví a kondícii.

Pozri aj: Čo je to kondícia? Jej 5 hlavných prvkov vás naozaj prekvapí!

turistika v prírode

Zdroj: Shutterstock®

Desaťtisíc krokov na každý deň

Okrem pravidelných dlhších výletov, ktoré si budete počas víkendov robiť, by ste nemali zabúdať na to, aby ste boli aktívni aj každý bežný deň. Zdravie máte len jedno, preto je nutné si ho chrániť. Odporúčaný denný počet krokov pre každého človeka je aspoň 10-tisíc, tak sa snažte toto číslo vždy splniť. Pomocník pri rátaní vám môže byť váš smartphone alebo športové hodinky s funkciou krokomeru.

Do tohto počtu krokov by ste však nemali rátať kroky, ktoré urobíte počas tréningu. Malo by ísť o bežne nachodené kroky mimo športovej aktivity. Chôdza je pre zdravého človeka jednoduchá, no niekedy je potrebné sa vedome rozhodnúť a ísť sa prejsť, aby ste denný cieľ splnili. Nie vždy je to jednoduché, ale vaše zdravie by vám malo za to stáť. Využívajte teda víkendy na skvelé rodinné výlety a všetky ostatné dni buďte aktívni a plňte si svoje kroky.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní