15 minút a séria cvikov na brucho: Vďaka ním bude aj to vaše dokonalé

15 minút a séria cvikov na brucho: Vďaka ním bude aj to vaše dokonalé
  • 15.10.2020
  • Radka Vargová

Pevné, vypracované bruško – sen mnohých žien, ale aj mužov. No pri dosahovaní tohto sna musíte mať skutočne pevnú vôľu. Na to, aby aj vaše bruško bolo dokonalé, vám len diéty stačiť nebudú. Musíte sa zamerať aj na správne cviky, ktorými ho dostanete do formy a vďaka ktorým sa rýchlejšie dostanete k cieľu. Zabudnite však na klasické sedy ľahy. Ide to aj inak. Všetko, čo potrebujete na odcvičenie tejto série, je maximálne 15 minút a podložka na cvičenie. Nemusíte nikam chodiť, ani mať špeciálne pomôcky. Tým pádom už žiadne výhovorky. 

Ak cvičíte dlhšie a máte vypracovaný istý tréningový plán, tak je lepšie zaradiť brucho na záver tréningu. Ak chcete túto sériu štyroch cvikov cvičiť samostatne, tiež to bude mať efekt. Každý cvik robte 45 sekúnd a následne si dajte 25 sekundovú pauzu. Zopakujte 4-krát.

Pozri tiež: Chyby pri chudnutí, pre ktoré nebudete štíhli: Robíte toto aj vy?

Chcete, aby aj vaše bruško bolo dokonalé?

Zdroj: Shutterstock®

1. cvik

Vychádzajúca poloha tohto cviku je na všetkých štyroch. Zamerajte sa však na to, aby ste mali rovný chrbát, bruško stiahnuté a neprehýbali sa. Prvým pohybom sa snažte pritiahnuť k sebe koleno a lakeť (do kríža), pričom chrbát mierne vyhrbte, ako by ste šli robiť „mačku". Pri návrate však nohu ani ruku nedávate na zem, ale zdvíhate ich hore, tentokrát sa však prehnete. 

2. cvik

Ľahnite si na zem a nohy zdvihne približne do výšky pol metra, pričom ich majte maximálne vystreté. Ruky si dajte za hlavu, jednu nohu pokrčte a pritiahnite k hrudníku. Ku kolenu nasmerujte najskôr pravý a potom ľavý lakeť. Nohy následne vymeňte. Počas celých 45 sekúnd nepoložte hlavu ani nohy na zem. Cvik robte pomaly, precítene. Nejde o to, urobiť čo najviac pohybu, ale o to, aby ste to robili správne. Aj pomalé cvičenie je efektívne, ak nie efektívnejšie. 

TOP cviky na brucho

Zdroj: Shutterstock®

3. cvik

Aj pri tomto cviku vychádzate z ležatej polohy. Opäť zdvihnite nohy do polmetrovej výšky a držte ich maximálne vystreté. A opäť dajte ruky za hlavu a snažte sa tentokrát dlaňami dotknúť lýtka (do kríža – pravá dlaň, ľavé lýtko). Pri tomto cviku v podstate platí všetko to, čo pri tom predchádzajúcom – hlavu a nohy majte stále vo vzduchu, cvičte pomaly, nezabúdajte dýchať a nikam sa neponáhľajte.

4. cvik

Posledný, rovnako efektívny cvik. Možno ste o ňom počuli – volá sa horolezec.  Tentokrát vychádzate z polohy planku – chrbát sa opäť snažte držať vo vodorovnej polohe, zbytočne sa neprehýbajte v krížoch. Vynikajúcou pomôckou pri tomto cviku je zrkadlo. Opäť budete priťahovať nohy k lakťu – najskôr pravé koleno a pravý lakeť a následne pravé koleno a ľavý lakeť. Potom nohu vymeníte. 

A keďže aj pri cvičení platí, že je lepšie raz vidieť ako 100-krát počuť, všetky opísané cviky si môžete pozrieť v nasledujúcom videu (pre viac ukážok kliknite na šípku vpravo).


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní