10-minútové domáce cvičenie pre ploché brucho: Zvládnu ho aj začiatočníci!

10-minútové domáce cvičenie pre ploché brucho: Zvládnu ho aj začiatočníci!

Ploché bruško je pravdepodobne snom väčšiny žien. Nie je potrebné mať hneď v brušnej oblasti maximálne vyrysované svalstvo a tehličky, no štíhle bruško s peknými líniami vyzerá hneď lepšie, či už v plavkách, nohaviciach, džínsoch aj úzkej puzdrovej sukni alebo obtiahnutých šatách. To šťastie, mať ploché bruško bez námahy, a to počas celého dňa a aj po raňajkách, má skutočne len málo žien. Väčšinou je potrebné pre štíhlu postavu niečo robiť, a to platí aj pre oblasť bruška. Mať ploché brucho nie je ani zďaleka také náročné, ako by sa mohlo zdať. Samozrejme, veľkým pomocníkom je v tomto prípade pravidelné cvičenie.

Tie správne cviky si poradia s tukom na bruchu a posilnenia všetky brušné svaly. Ako sme však spomenuli, cvičenie musí byť pravidelné, v opačnom prípade prakticky ani nemá význam a na nejaké viditeľné výsledky nemožno čakať. V dnešnom článku vám prinášame inšpiráciu na 10-minútové cvičenie na domaTieto cviky sú nenáročné, vhodné aj pre úplných začiatočníkov a nepotrebujete k nim žiadne špeciálne pomôcky na cvičenie, ak nerátame podložku. Stačí len pohodlné oblečenie a chuť na svojom tele zapracovať. Poďme na to!

Odporúčame: 10-minútová ranná joga: Doprajte telu dokonalý štart do nového dňa

Výsledky prinesie nielen cvičenie

Dostatok pohybu aj pravidelné cvičenie sú pre naše zdravie a dobrú kondíciu veľmi dôležité. Netreba však zabúdať ani na to, aký obrovský význam má zdravá strava. Aj pri plnení si snov o štíhlom a plochom brušku je veľmi dôležité zamerať sa na spôsob stravovania. Strava by mala byť vyvážená a pestrá. V jedálničku pre ploché brucho by nemali chýbať kvalitné zdroje bielkovín, napríklad chudé mäso či morské ryby, ktoré sú taktiež plné zdravých tukov. V jedálničku vegetariánov môže byť zase tofu či quinoa, rovnako aj strukoviny. Skvelou strukovinou, ktorá nespôsobuje nafúknuté bruško, je červená šošovica. Ďalej je dôležité do stravy zaradiť dostatok čerstvej zeleniny a ovocia.

V jedálničku sú vítané i vajíčka, ktoré sú veľmi výživné. Sen o plochom bruchu naopak razom pokazia rafinované cukry či vyprážané pokrmy. Sledujte, ktoré potraviny či jedlá vás zbytočne nafukujú a v strave ich obmedzte, prípadne zmeňte spôsob ich prípravy. Soľte primerane, vo väčšom množstve používajte rôzne bylinky a koreniny, ktoré často podporia i trávenie. Zamerajte sa aj na vhodný pitný režim. Sladené a sýtené nápoje by mali dostať stopku. Áno povedzte čistej vode a nesladeným čajom. Skvelou voľbou je napríklad zelený čaj, ktorý pôsobí detoxikačne a napomáha aj pri udržiavaní si štíhlej línie.

Odporúčame: Aké sú rizikové faktory osteoporózy? Na toto treba dávať pozor!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní