Bizarné diéty svetových hviezd: Pozor, tieto radšej neskúšajte!

Bizarné diéty svetových hviezd: Pozor, tieto radšej neskúšajte!
  • 07.11.2020
  • Radka Vargová

Aj celebrity sú len ženy. A ako každá žena, aj ony túžia po krásnych krivkách. A sú občas ochotné urobiť pre to viac, než je zdravé. Nedávno sme vás informovali o rapídnom chudnutí speváčky Adele či herečky Rebel Wilson. Niektoré hviezdy však boli v podstate vždy chudé, no napriek tomu sa často uchýlil k zvláštnym diétnym praktikám, nad ktorými mnohí odborníci len krútia hlavou. Preto musíme varovať: tieto diéty rozhodne neskúšajte!

Placenta v tabletkách

Dokonalosť je v rodine sestier Kardashian-Jenner na prvom mieste. Svedčí o tom pohľad na vždy bezchybnú Kim Kardashian či jej najmladšiu sestru Kylie Jenner, ktorá kvôli dokonalému vzhľadu podstúpila úpravy na tvári už ako 16-ročná. A nijako za sestrami nezaostáva ani Kourtney Kardashian. Mamička troch detí nedá dopustiť na diétu placentovými tabletkami, ktoré jej podľa vlastných slov zmenili život. Doteraz neexistuje žiadna štúdia o tom, čo konkrétne tieto „zázračné tabletky" robia s postavou ženy, no Kourtney sa zaprisaháva, že jej pomohli dostať sa do formy. Či je to naozaj tak, je ale otázne, keďže o Kardashiankach sa vie, že sú schopné predať čokoľvek, ak im firmy zaplatia mastné sumičky. Takže nakoniec to môže byť celkom inak. Na druhej strane, asociácia American Pregnancy Association uvádza, že tieto tabletky môžu zvyšovať tvorbu materského mlieka, znižovať riziko vzniku popôrodnej depresie a tiež udržiavať hladinu železa v krvi. 

Pozri tiež: Obdivuhodné alebo hrozivé: Speváčka Adele sa kvôli chudnutiu mení na nepoznanie

Detská výživa

Táto diéta je populárna hneď u niekoľkých celebrít. Jej veľkou zástankyňou je blonďavá hviezda Reese Witherspoon. Táto hviezda si svoju dokonalú figúru udržiava už roky. Dvojnásobná mamička dokonca priznala, že vďaka konzumovaniu detskej výživy schudla za pár dní rovných 10 kilogramov! Nad týmto však odborníci krútia hlavou a zhodujú sa, že diéta nie je veľmi zdravá a už vôbec nie, ak sa ju rozhodnete držať niekoľko týždňov. Pre organizmus môže byť veľmi nebezpečná, pretože neobsahuje potrebné látky pre zdravý chod tela. I keď na pár dní si ju vraj môžete vyskúšať. Ale skutočne len na pár dní. Okrem Reese si túto formu chudnutia nevie vynachváliť ani Jennifer Aniston

Citróny

Ďalší extrém, na ktorý nadá dopustiť mnoho celebrít. Ani oscarová Anna Hathaway. Citrónová diéta, konkrétne nadmerné pitie citrónovej šťavy je v Amerike obzvlášť populárne. Stojí za ňou Stanley Burroughs, ktorý pred vyše 60 rokmi prišiel s touto „Master Cleanse" diétou. Nápoj je zložený z vody, citrónovej šťavy, cayenského korenia a kvapky javorového sirupu a máte ho piť celých desať dní. Cieľom je celková detoxikácia organizmu a rapídny úbytok na váhe. Denne by ste mali vypiť okolo 10 pohárov tohto nápoja. Keď sa zoberie do úvahy samotná detoxikácia, tak na tom nie je nič zlé. Ale ak niekoľko dní prijímate len túto vodu, môžete si spôsobiť zdravotné problémy. Ide o absolútne nutrične a energeticky nevyváženú diétu. Preto by ste sa do nej nemali bezhlavo púšťať. 

Hit, ktorý vôbec nie je zdravý

Atkinsova diéta je vo svete veľmi známa a populárna. A aj u nás. Existujú však dva tábory – jej odporcovia a stúpenci. Medzi milovníkov tejto diéty patrí aj Renée Zellweger. Táto diéta je bohatá na tuky a bielkoviny, pričom musíte výrazne obmedziť príjem sacharidov. Lenže z dlhodobého hľadiska ani tento spôsob chudnutia nie je vhodný, dokonca je nebezpečný. A to kvôli výrazne vyššiemu príjmu tukov, ktoré môžu ohroziť pečeň. Diéta však sľubuje zhodenie 7 kíl v priebehu desiatich dní, a to hlavne vďaka odvodneniu organizmu. Táto diéta je však naozaj nebezpečná a predtým, ako sa rozhodnete ju skúsiť, určite sa poraďte s výživovým poradcom. Nenasledujte slepo to, čo robia celebrity. Koniec-koncov, to, že to robia, nemusí vôbec znamenať, že je to správne.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní