Fitness trendy roka 2021: Cvičenia, ktoré budú v centre pozornosti najviac

Fitness trendy roka 2021: Cvičenia, ktoré budú v centre pozornosti najviac
  • 28.11.2020
  • Radka Vargová

Svet sa posledné mesiace mení. A aj ten fitnessový zaznamenáva čím ďalej, tým väčšie a väčšie zmeny. Nejde ani tak o samotné druhy cvičenia, ako skôr o spôsob cvičenia. Kvôli koronavírusu dostali na frak mnohé fitness centrá. Na druhej strane sa darí viac a viac online kurzom, ktoré sa tešia práve tento rok veľkej popularite. A do zabudnutia neupadnú ani v tom ďalšom roku. Práve naopak. Toto sú tri najpodstatnejšie fitness trendy, ktoré budú dominovať nasledujúcim mesiacom. 

Odporúčame: Fitness rutina Kendall Jenner: Jedna vec rozhoduje o všetkom

aké technológie využívať pri cvičení

Zdroj: Shutterstock®

Fitness a technológie

Tieto dva svety sa spájajú viac a viac. A v budúcom roku bude práve fitness sféra výrazne závisieť od tej digitálnej. Ľudia tento rok hľadali spôsoby ako si intenzívne zacvičiť, keďže posilňovne boli zatvorené a  osobných trénerov mohol využívať len málokto. A tak prišli na rad rôzne online kurzy a aplikácie, ktoré vám zostavia tréning na mieru a vy si v podstate uvedomíte, že nikoho iného k tomu nepotrebujete, že nikam inam chodiť nemusíte. Práve v roku 2021 sa môžeme tešiť na značné množstvo rôznych fitness aplikácií, na ktorých sa podieľajú aj mnohí influenceri. Takže o popularite a úspechu takejto formy tréningov niet najmenších pochýb. 

Okrem aplikácií či online lekcií sa v ďalšom roku dostanú do popredia aj iné technologické pomôcky. Predovšetkým EMS systém. Viete, o čo ide?

Spočiatku bola táto metóda využívaná na rehabilitáciu svalov po operáciách. No neskôr sa zistilo, že vysielanie elektrických impulzov do svalov je tiež niečo, čo môže vo svete fitness spôsobiť revolúciu. EMS využíva modernú technológiu, aby telo bolo trénované komplexne a veľmi rýchlo. Celé telo sa aktivuje pomocou slabších elektrických impulzov cez oblek, ktorý má cvičiaci na sebe. Podľa odborníkov 20 minút s týmto prístrojom je rovnako efektívnych ako niekoľko hodín v posilňovni. 

baletné cvičenie

Zdroj: Shutterstock®

Baletné cvičenie

Barre tréningy, teda cvičenie pri baletnej tyči, sa na fitness scénu vrátilo pred pár mesiacmi a práve rok 2021 sa bude niesť v znamení baletných tréningov. Modelky z celého sveta nedajú dopustiť na tento tréning, pretože im pomáha udržiavať sa vo fyzickej kondícii, no zároveň im krásne ponaťahuje svaly. Tento efekt sa dá docieliť v podstate len pri takomto tréningu. Nemusíte sa teda báť, že vám narastú veľké lýtkové svaly, alebo že budete mať chrbát svalnatý ako profesionálny plavec. 

Takýto tréning spevní váš corre (stred tela), vytvaruje zadok, dokáže natiahnuť svaly na nohách takým spôsobom, že pôsobia oveľa štíhlejšie a dlhšie a zároveň dokáže upraviť aj najkritickejšiu partiu u starších žien – paže. Je to komplexný tréning, ku ktorému potrebujete len jednu pomôcku – baletnú tyč. Zohnať ju je veľmi ľahké, skladovať ešte jednoduchšie. Na internete dokonca nájdete množstvo tréningov zostavených práve využívaním tejto pomôcky. 

prečo začať meditovať

Zdroj: Shutterstock®

Joga a meditácia

Joga nie je nič nové. Roky je na vrchole popularity. Tak prečo práve toto cvičenie si aj v tom nasledujúcom roku zaslúži veľkú pozornosť? Dôvod je prostý – joga bude práve v budúcom roku využívaná predovšetkým ako forma meditácie, ktorú ľudia doteraz podceňovali. Ale práve tento rok mnohých núti sa zamýšľať aj nad akousi údržbou psychického zdravia. Joga je totižto nástroj, ktorý to dokáže veľmi efektívne. Nie je to už len o jednotlivých pozíciách. V roku 2021 sa viac, ako s telom, bude joga spájať s vašou hlavou. Preto je dobré pustiť sa do cvičenia už teraz. Naučte sa správne dýchať, naučte sa zvyšovať svoje limity každou jednou (zatiaľ online) lekciou a čo je najdôležitejšie, naučte sa konečne meditovať. Len tak dokážete telo pripraviť na väčšie fyzické výkony a premeny. Hlava a telo totiž idú ruka v ruke.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní