10-minútové cvičenie pre krajší zadok: Výsledky vás ohromia!

10-minútové cvičenie pre krajší zadok: Výsledky vás ohromia!

I v domácom prostredí si môže dať človek poriadne do tela, trochu potrápiť svalstvo a zapracovať na kondícii i krajšej postave. Niektorí si možno nájdu výhovorky, prečo sa to nedá, no mnoho ľudí je dôkazom toho, že to skrátka ide. Stačí sa pohodlne obliecť, urobiť si v izbe miesto, rozprestrieť podložku na cvičenie a pustiť nejaké inštruktážne video s cvikmi. Tých je na internete skutočne neúrekom. Vďaka takýmto možnostiam je možné si v pohodlí domova zacvičiť jogu, pilates či rôzne cviky zamerané na posilnenie jednotlivých častí tela.

Tie správne cviky totižto dokonale posilnia konkrétne svalové skupiny a vytvarujú a skrášlia dané partie. Túžite po plochom a pevnom brušku, štíhlych nohách či pevných prsiach alebo úzkom páse? I to je možné dosiahnuť pravidelným cvičením. O to lepšie to pôjde, ak sa k pohybu pridá aj zdravá strava. I ženy, ktoré túžia po krajšom, pevnejšom a pekne tvarovanom zadku, na tom môžu zapracovať. Dnes vám prinášame inšpiráciu na 10-minútové cvičenie pre krajší zadok, ktoré je skutočne intenzívne, no po čase prinesie i úžasné výsledky!

Odporúčame: 3 pomôcky na domáce cvičenie: S nimi sa bude chudnúť jedná radosť!

Ako na sedacie svalstvo?

Sedacie svaly sú prakticky také, aké sú aj všetky ostatné. Tými správnymi cvikmi je ich možné precvičiť, ponaťahovať a posilniť. Pravdepodobne najznámejším cvikom na zadok sú drepy, ktoré sú zároveň aj veľmi účinné. Ako na ne? Stojte vzpriamene s rovným chrbtom, nohy rozostúpte na šírku ramien. Pomaly začnite klesať do drepu tak, aby vaše stehná a lýtka zovreli uhol 90°. Počas klesania tlačte zadok dozadu. Potom sa vráťte do začiatočnej polohy. V tejto hornej fáze drepu nezabudnite poriadne stiahnuť zadok. Cvik opakujte, pokojne aj 15-krát. Dole robte nádych, hore výdych. 

Skvelé sú i takzvané výpady, pri ktorých tiež posilníte nohy, zlepšíte si rovnováhu aj flexibilitu. Stojte vzpriamene na podložke, ramená majte uvoľnené, hľaďte pred seba. Potom vykročte vpred jednou nohou tak, až sa obe kolená dostanú do uhla 90°. Koleno zadnej nohy by sa malo jemne dotknúť podložky. Potom sa vráťte do východiskovej polohy a zopakujte druhou nohou. Opäť môžete urobiť 15 opakovaní na každú nohu. Mnohé ďalšie účinné cviky už nájdete vo videu. Nezabudnite sa však pred cvičením poriadne zahriať a natiahnuť. Rovnako myslíte na to, že iba pravidelné cvičenie môže priniesť vytúžené výsledky.

Cviky na posilnenie ďalších partií:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní