Pohodlné pohovky do obývačky – aký model vybrať do tmavého interiéru?

Slovo „pohovka“ má turecký pôvod a v dnešnom význame slova sa v Európe používa už od 18. storočia. Nesporne evokuje útulné interiéry a spája sa s predstavou blaženého odpočinku.

Bez ohľadu na zariadenie, žiadna moderná obývacia izba sa nezaobíde bez pohodlnej pohovky. Ktoré modely sa hodia do tmavého interiéru?

Inšpiruj sa: Rekonštrukcia kuchyne: investícia do budúcnosti aj kvality života

Malá rozkladacia pohovka do modernej obývačky

V interiérových trendoch sa každú chvíľu objavujú nové dominujúce prvky. Od istého času sa mnohí bývajúci rozhodujú pre extravagantný krok a často viaceré izby tapetujú alebo maľujú veľmi tmavými farbami. Tento odvážny krok si ale vyžaduje bližšie preskúmanie charakteru celého interiéru.

Ak je izba ladená do tmavých tónov, zvážte výber svetlejšieho nábytku, ktorý s ňou bude v kontraste. Biele a béžové dizajnové pohovky vám izbu rozjasnia a pritiahnu na seba pozornosť hostí. Zdôraznia charakter moderného usporiadania a stanú sa hlavnou dekoráciou, základom celkovej štýlovej originality.

Obývačka založená na kontrastoch je skvelý nápad na vytvorenie nezabudnuteľného interiéru. Výrazné farby v podobe farebného čalúneného nábytku, akým sú pohodlné pohovky a kreslá, prebijú nudnú šedivosť alebo ťaživosť čiernej a tmavé steny oživia.

tyrkysová pohovka

Zdroj: Depositphotos

Farebná pohovka do industriálnej a škandinávskej izby

Tmavé steny alebo imitácia betónu a tehál sú charakteristickými prvkami industriálneho trendu, ktorý rád využíva kontrastné kombinácie. Najobľúbenejším spojením býva kombinácia dreva a kovu, ktorá sa často dopĺňa farebnými akcentami.

Čoraz obľúbenejšie sú aranžmány, v ktorých tmavé steny a nábytok z prírodného dreva prebíjajú pohovky v intenzívnej farbe – horčicovej alebo bordovej. Vytvoriť si v obývačke takéto moderné aranžácie vám pomôžu rohové sedacie súpravy, kreslá a pohovky, ktoré ponúka obchod agatanabytok.sk.

Podobné variácie môžete vidieť aj v škandinávskom štýle. Klasický nórsky trend sa v posledných rokoch otvoril kontrastnej rozmanitosti – v obývačkách a hosťovských izbách teraz často trónia tyrkysové rohové pohovky alebo zafírové kreslá. Ako oživiť atmosféru jednofarebnej miestnosti? Predsa farbou!

V každom prípade je najlepšie vybrať si jednu dominantnú farbu. Ak má vaša obývacia izba tmavosivé steny a drevený nábytok, umiestnite do nej napríklad rubínovú rozkladaciu pohovku s úložným priestorom a tmavočerveným podnožníkom. Na okná môžete dať farebne zladené velúrové závesy a strohý interiér sa okamžite stane originálnejším a útulnejším.

Pozri aj: Drevokazné huby – ako riešiť problémy s hubami rozkladajúcimi drevo?

oranžová pohovka retro

Zdroj: Depositphotos

Jednofarebná obývacia izba s pohovkou v hlavnej úlohe

Originálne kontrastné interiéry sú, samozrejme, návrhom pre fanúšikov moderných aranžmánov. Pre milovníkov klasiky máme ďalšie inšpirácie. Ak má byť vaša obývačka útulná a má steny v tmavých odtieňoch hnedej alebo sivej, môžete sa rozhodnúť pre boho alebo retro štýl.

V poslednom čase sa vracia obľuba nábytkových dizajnov z epochy socializmu a populárne sú i doplnky vo vintage štýle. Čokoládové steny budú dokonalým pozadím pre béžové a krémové doplnky a drevený nábytok v prírodných odtieňoch. Položte si do obývačky huňatý écru koberec s dlhým vlasom a na malú pohovku dajte bavlnené alebo ľanové vankúše s čipkovým vzorom. Váš príbytok bude okamžite pôsobiť útulným dojmom.

Nebojte sa siahnuť po dekoráciách po starej mame alebo po skvostoch z trhu so starožitnosťami. Ak túžite svoj interiér otvoriť retro štýlu, vítané budú všetky predmety, ktoré majú dušu. A nezabudnite na rastliny! Šťavnaté zelené papradie alebo nápadné monstery fantasticky doplnia rustikálny dizajn vašej obývačky.

Odporúčame: Nádchovník – prečo si mexický eukalyptus pestovať aj doma?

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE