Prečo skúsiť naparovanie pleti? Výhody hovoria samy za seba!

Prečo skúsiť naparovanie pleti? Výhody hovoria samy za seba!

Chodíte ku kozmetičke? Potom vám naparovanie pleti isto nie je cudzie. Ak ešte svoj kozmetický rituál nemáte, mali by ste si ho osvojiť. Prečistiť pleť odbornými rukami sa totiž vo veku 30+ odporúča minimálne raz za mesiac. Vráťme sa ale k naparovaniu pleti, ktoré sa oplatí praktizovať oveľa častejšie, ako len raz do mesiaca, v prostredí kozmetického salóna. Povieme vám, aké má výhody a prečo si ho dopriať aj v pohodlí domova.

Benefity naparovania pleti

Kedy sa na kozmetike pristupuje k naparovaniu pleti? Kozmetička si pomocou horúcej pary pripraví pleť na hĺbkové čistenie. Približne 20 minút pary dokáže naozaj divy. Otvorí póry tak, aby vytláčanie vyrážok a čiernych bodiek išlo oveľa jednoduchšie. Naparovanie pleti má však oveľa viac benefitov. Poďme si ich predstaviť!

Pozri aj: Šťastie a jeho efekt na zdravie ľudí: Dôkaz, že naozaj existuje​

ako na krásnu pleť

Zdroj: Shutterstock®

  • Čistí. Aj vy sa snažíte vyčistiť pleť pomocou niekoľkých kozmetických produktov za nemalé peniaze? Skúste naparovanie, ktoré v tom lacnejšom prípade, keď ho robíte nad hrncom s vriacou vodou, nestojí nič. Jasné, že ak zainvestujete do elektroniky, niečo vás stáť bude, no investícia sa vám časom vráti. Späť k čisteniu. Naparovanie odstraňuje nánosy špiny, ktoré neodstráni žiadne čistiace mlieko. Pri pravidelnom naparovaní sa vám póry ani nestihnú zanášať, čo vedie k zdravšej a krajšej pleti.
  • Hydratuje. Para, idúca priamo na tvár, má hydratačný účinok. Navyše naparovanie podporuje vznik prirodzených olejov pleti.
  • Podporuje krvný obeh. Naparovanie pleti zvyšuje krvnú cirkuláciu v pleti, čo znamená aj viac kyslíka pre pleť. Viac kyslíka sa rovná krajšej, zdravšej a žiarivejšej pleti.
  • Pôsobí protistarnúco. Tento bod súvisí s predchádzajúcim bodom. Zvýšený prietok krvi stimuluje vznik kolagénu a elastínu, čo na pleť pôsobí anti-aging spôsobom, teda protistarnúco.
  • Upokojuje. Naparovanie pleti s použitím esenciálnych olejov je doslova zásahom do čierneho, pretože nahrádza nielen kozmetičku, ale aj pobyt vo wellness. Na človeka pôsobí naparovanie pleti upokojujúco.
technika naparovania tváre

Zdroj: Shutterstock®

Ako naparovať?

Existujú rôzne techniky domáceho naparovania pleti. Ak práve nemáte prístroj na to určený, pripravte si vriacu vodu a veľký uterák a nezabudnite ani na čo najväčšiu misu, ktorú položíte na stôl. Ak sa chystáte do vody pridať bylinky alebo niekoľko kvapiek esenciálneho oleja, teraz je ten správny čas.

Dobre si vyčistite pomocou čistiaceho produktu pleť aj krk, nahnite sa nad misu, zakryte ju uterákom. Dávajte pozor, aby ste neboli nad misou príliš blízko, len tak, ako je vám to príjemné. Ak je vám príliš teplo, na chvíľočku sa od misy vzdiaľte. Takto sa naparujte 5-10 minút. Opakujte pokojne aj niekoľkokrát za týždeň, vaša pleť to ocení!

Zaujme ťa: Puškvorec: Poznáš túto takmer vymiznutú liečivú rastlinku?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Soňa Krátka 27.10.18 12:14

SK
karma
114.00

nadparujem sa iba v čas nachladnutia

  • 0
Odpovedať

Anna Tlachova 16.02.20 09:05

AT
karma
118.00

Pomôže vyčistiť pleť

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní