Recept na zdravý chia puding: Vychutnajte si ho hneď 5-krát inak!

Recept na zdravý chia puding: Vychutnajte si ho hneď 5-krát inak!

Už ste niekedy skúšali pripraviť chia puding? Ak nie, je ten správny čas to zmeniť a ak áno, v dnešnom článku nájdete možno inšpiráciu na nejaké nové recepty. Chia puding je nielen chutný, ale hlavne zdravý a skutočne výživný. Je skvelou voľbou na raňajky, no rovnako si ho môžete dopriať počas dňa, napríklad v popoludnajších hodinách na doplnenie potrebnej energie. Chia puding sa pritom dá pripraviť v najrozličnejších príchutiach. Môžete použiť obľúbené druhy ovocia, taktiež rôzne oriešky a pokojne aj kakao, čokoládu, kokos alebo orieškové maslá. V dnešnom článku vám prinášame hneď päť jednoduchých receptov na chia pudingy, ktoré musíte vyskúšať.

Prečo povedať chia semenám áno?

Ak ešte nie sú chia semienka vo vašom jedálničku, mali by ste to ihneď zmeniť. Radíme ich totižto medzi veľmi dobré zdroje zdravých tukov, najmä omega-3 a omega-6 mastných kyselín, okrem toho aj potrebných bielkovín. Taktiež obsahujú poriadnu dávku vápnika, ktorý potrebujú naše kosti i zuby, rovnako však telu doplnia mnohé ďalšie minerálne látky a stopové prvky. Chia semená dobre zasýtia a dodajú človeku energiu, majú priaznivý vplyv na trávenie aj hladinu cholesterolu, pomáhajú vyživiť pokožku a podporiť jej zdravie i krásu. Skúsite to s chia semienkami aj vy? Môžete ich pridávať do rôznorodých pokrmov, no ak ste neskúšali chia puding, odporúčame jeden z receptov, ktoré nájdete v nasledujúcej galérii.

- Recepty na chia puding
1 z 5

1. Čokoládový chia puding

Potrebujeme: 4 – 5 ČL chia semienok, 1 PL kakaa, 3/4 šálky mlieka, 1 – 2 PL medu (iného tekutého sladidla)

Postup: Ingrediencie poriadne vymiešame v menšej miske a prelejeme do uzatvárateľného pohára. Odložíme do chladničky na pár hodín, aspoň na 5 až 6 hodín, pokojne však aj na noc. Pred konzumáciou puding premiešame a podľa chuti ozdobíme. Vrch pudingu môžeme posypať obľúbeným bobuľovým ovocí a orieškami.

Skúste aj: Recept na tekvicové muffiny z ovsených vločiek: Budete ich milovať!

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní