Recept na tekvicové muffiny z ovsených vločiek: Budete ich milovať!

Recept na tekvicové muffiny z ovsených vločiek: Budete ich milovať!

    • Zdieľaj:
  • 64
  • 0

Aj vy ste milovníkmi tekvíc? V tom prípade si dnes prídete na svoje. Tekvice radíme k obľúbeným jesenným plodom, ktoré sú prospešné pre naše zdravie. Sú zdrojom mnohých dôležitých živín, napríklad kyseliny listovej, taktiež vlákniny, vitamínu C alebo mnohých minerálov. Tiež obsahujú cenné karotenoidy, napríklad cenný betakarotén. Tekvice sú dobré pre našu imunitu, pleť, srdce i štíhlu líniu. Na internete sa navyše dajú nájsť najrozličnejšie recepty z tekvíc, a tak si môžeme vychutnať túto sezónnu zeleninu vždy inak. Je skvelá na prípravu polievok či rizota, pečená tekvica je zase perfektnou prílohou. Odvážnejší či tí, ktorí radi objavujú nové chute, dozaista môžu vyskúšať napríklad aj tekvicové smoothies, ktoré sa k jeseni perfektne hodí. 

Tekvice však radíme aj medzi druhy zeleniny vhodné do múčnikov a dezertov. Cestu dodajú príjemne sladkastú chuť a tiež šťavnatosť. Skúsiť môžete napríklad tekvicovú bábovku, jednoduchý tekvicový hrnčekový koláč či lievance z tekvice. A čo také muffiny? Tieto malé chutné koláčiky, ktoré milujú deti i dospelí, sa dajú pripraviť v rôznych príchutiach. Ak ste ešte neochutnali tekvicové muffiny, je čas to napraviť. Prinášame vám recept na veľmi zdravé muffiny z ovsených vločiek s jesennou príchuťou jabĺk, tekvice a škorice, ktoré môžete dať i deťom na desiatu. Telu dodajú množstvo dôležitých živín a energie a navyše sú skutočne lahodné.

Odporúčame: Ako pripraviť vajcia čo najzdravšie? Takto budú pre nás prospešné!

tekvica Hokkaido

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 200 g ovsených vločiek (alebo 100 g vločiek a 100 g celozrnnej špaldovej múky)
  • 200 g tekvicového pyré
  • 2 jablká
  • 2 vajcia
  • 100 g kokosového oleja (prípadne olivového oleja či masla)
  • 5 PL medu
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • podľa chuti škoricu a tekvicové semienka
zdravé muffiny

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

  • V jednej miske si zmiešame na jemno pomleté ovsené vločky (alebo kombináciu vločiek s múkou), prášok do pečiva a trochu škorice a v druhej zase vajíčka s medom a rozpusteným kokosovým olejom.
  • Pridáme nahrubo nastrúhané jabĺčka a tekvicové pyré. Pyré si pripravíme tak, že tekvicu domäkka upečieme (asi 40 minút pri teplote 180 °C), dužinu necháme ochladnúť a nakoniec ju rozmixujeme. Použiť možno tekvicu Hokkaido, taktiež maslovú či muškátovú tekvicu.
  • Do misky s mokrými surovinami postupne vmiešame zmes sypkých ingrediencií a vymiešame jednotné cesto, ktoré nalejeme do formičiek na muffiny. Môžeme posypať tekvicovými semienkami.
  • Tekvicové muffiny pečieme pri teplote 180 °C asi 15 až 20 minút. Po mierom ochladnutí môžeme podávať. Dobrú chuť!

Odporúčame: TOP recepty s ovsenými vločkami: Ako ich pripraviť zdravo a chutne?


    • Zdieľaj:
  • 64
  • 0
Návrat hore
Autor článku

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

LIEČBA

TOP 7 dôvodov, prečo jesť tekvicu: Čo ponúka chutná sezónna zelenina?

  • 37
  • 0
  • 23.09.2020
LIEČBA

TOP 7 dôvodov, prečo jesť vodný melón: Milujete toto letné osvieženie aj vy?

  • 101
  • 0
  • 11.08.2020
LIEČBA

Ako si doplniť vitamín K? Je ho viac v mäse či rastlinných zdrojoch?

  • 54
  • 0
  • 20.10.2020