Tekvicové smoothies 3-krát inak: Tieto chutné jesenné nápoje si zamilujete!

Tekvicové smoothies 3-krát inak: Tieto chutné jesenné nápoje si zamilujete!

Keď sa povie jeseň, mnohým z nás napadnú rozličné veci. K tomuto ročnému obdobiu neodmysliteľne patrí sfarbenie prírody do žltých a oranžových tónov, padanie listov, príjemné ochladenie po horúcom lete, ale aj nejaký ten dážď a sychravé dni. Počas prichádzajúcej jesene meníme nielen svoje aktivity či oblečenie, ale i jedálniček. Ľadové nápoje sú nahradené teplým čajom, svieže šaláty zase polievkou, ktorá príjemne zahreje celý organizmus. Do jedálnička možno pridať rozličné sezónne jesenné potraviny, ako sú huby, jabĺčka, vlašské orechy či kapusta. Zabudnúť nemôžeme ani na tekvice. A kedže je tekvicová sezóna v plnom prúde, prinášame článok s inšpiráciami na netradičné recepty z tekvíc

Prečo zaradiť tekvice do jedálnička?

Rozličné chutné tekvice by mali byť súčasťou našej stravy z mnohých dôvodov. Sú zásobárňou živín, ako sú vláknina, vitamíny skupiny B, vitamíny C aj E, fosfor, železo, zinok a ďalšie látky. Sú bohaté aj na karotenoidy, ktoré v našom tele plnia funkciu antioxidantov. Tekvice tiež ukrývajú betakarotén, ktorý náš organizmus potrebuje na tvorbu dôležitého vitamínu A. Konzumáciou tejto chutnej jesennej zeleniny môžeme podporiť svoju imunitu, zdravie pokožky i stav srdca a ciev. Tekvice si pritom môžeme vychutnať na rôzne spôsoby. Dajú sa piecť a použiť ako príloha, rovnako sú vhodné na prípravu chutných polievok či dokonca múčnikov. A čo tak vyskúšať smoothies z tekvice? Prinášame hneď tri recepty na tekvicové smoothies, ktoré musíte vyskúšať.

- Smoothies z tekvice
1 z 3

Banánovo-tekvicové smoothies

Potrebujeme: 1/2 šálky tekvicového pyré, 2 banány, 1 šálku kokosového mlieka, 1 ČL mletej škorice, 1 cm čerstvého zázvora, štipku kardamómu a muškátového orieška

Postup: Tekvicové pyré pripravíme tak, že si polovicu menšej tekvice (napr. Hokkaido) očistíme, trochu ju povaríme vo vode do zmäknutia, zlejeme a po ochladnutí ju rozmixujeme. Pyré sa tiež dá pripraviť upečením tekvice a jej rozmixovaním. Keď máme pyré hotové, dáme ho do mixéra a rovnako pridáme všetky ostatné ingrediencie. Zmixujeme do hladkej konzistencie a podávame. Podávať môžeme posypané tekvicovými semienkami či kokosovými alebo mandľovými lupienkami.

Odporúčame: Prečo na jeseň vykopávať koreň čakanky? Toto sú jeho účinky!

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní